Kommentit (6)

Venytettäessä jännettä jutussa kuvatulla tavalla, jännettä voi myös kevyesti hieroa kantapään suunnasta jänteen kiinnityskohdasta kohti varpaita.  Tämä tehostaa venytyshoitoa.

  • ylös 33
  • alas 36

Minulla on ollut kaksi kertaa plantaarifaskiitti, ensin parikymppisenä johtuen vääränlaisista juoksukengistä (pronaatiotuki). Sain tuolloin terveyskeskuksessa kortisoniruiskeita, joista oli vain tilapäinen apu ja lisäksi ruiskeella on potentiaalinen haitallinen vaikutus akillesjänteeseen. En suosittele. Vaiva pitkittyi ja kärsin siitä yli vuoden. Sitten kävin tunnetulla ortopedilla, joka määräsi aamuin illoin otettavaksi 250 mg Naproxenia. Kuuri oli varsin pitkä, mutta tehosi. Luupiikki oli parikymmentä vuotta oireeton. Kävin myös hyvällä fysioterapeutilla juoksuaskeleen ja -asennon videoanalyyysissä, jossa ei ollut moitittavaa. Tukipohjallisia en tarvitse.Olen käyttänyt neutraaleja hyvin vaimennettuja juoksukenkiä. Olen aktiivijuoksija ja luulin vaivan jääneen menneisyyteen, kunnes satuin kuntosalilla hyppimään hyppynarulla huonoilla vaimentamattomilla kengillä. Omatoimisena hoitokuurina totaalinen noin kuukauden juoksutauko ja lisäksi söin kolme viikkoa aamuin illoin 250 mg Naproxenia. Somacia voi ottaa ko. Lääkkeen kanssa vatsaärsytyksen ehkäisemiseksi, mutta itse en sitä tarvinnut. Lisäksi tein jalkapohjan kalvojänteen venytyksiä. Tämä tepsi jälleen ja vaiva parani. Nyt olen taas juoksukunnossa ja jalka on oireeton. Oma neuvoni on: vältä kovapohjaisia kenkiä, juoksukengät neutraalit ja hyvin vaimennetut, vapaa- ajan kenkienkin pitää olla ergonomiset ja pehmeät ( esim. Ecco), kotona pidän koko ajan crocsin keveitä ja pehmentäviä lipokkaita, juoksutauko voi tuottaa tuskaa, mutta muuten vaiva pitkittyy, en suosittele kortisoniruiskeita, vaan naproxenia (resepti), joka on mielestäni paras tulehduskipulääke ja tepsii myös päänsärkyyn tosi hyvin. Vaiva kannattaa hoitaa heti oireiden alkaessa kuntoon, jottei se pitkity. 

  • ylös 37
  • alas 45
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Nilkkakipuinen

Hei, 2015 sain tällaisen diagnoosin :
FTA :n kookas ruptuura, pieni FC -ruptuura. Deltan ulkolehden distensio. Jenteet ehjät. ADM - lihas täysin atrofioitunut,todennäk aiemman hermopinteen seurauksena. Tälle altisamassa plantaarifaskiittiin liittyvä sporn.
Nyt perjantaina 21.10-16 loukkasin saman nilkan uudestaa ni onko mahdollista että FTA on revenny uudestaan?

  • ylös 11
  • alas 14
Sisko

Plantaarifaskiittia voi myös venyttää käymällä takaperin seisomaan rappuselle siten, että kantapäät ovat rapun reunan yli ja sitten vaan venytetään. Apteekit myyvät hyviä kantapään alle kenkiin laitettavia geelityynyjä, joiden hinta on vähän alle 30 € pari. Näillä keinoilla paransimme kumpikin mieheni kanssa plantaarifaskiittimme! 😊

  • ylös 15
  • alas 11
Jalkapohjan runttaus

Luupiikki. Heti kun alkaa tuntumaa jalkapohjan keskellä. Niin sopivaa kynnystä jalan alle. Ja sen jälkee kunnon runttaus jalalla. Kipukohtaan. Kynnys sen verta korkea että kantapää pehmentää. Näin olen tehnyt ja aina päässyt eroon veemäisestä kivusta. Kerran myös yks kaveri runttas oman kipeän jalkansa kun ei voinut astua. Sanoi että joo kipu lähti mutta nyt makoilen sängyssä kun meinaa mennä taju. Eli maalaisjärki mukaan. Tämä on vain tälläinen kätevä kikka jos toimii niin hyvä😊

Vierailija

Pysykää kortisoonista erossa niin kauan kuin mahdollista.
Ei ole tarkoitettu että ruikitaan kipu pois ja vaiva jää. Kuten Suomen lääketiede tekee. Selkävaiva ja buranaa/sirdalud. Vaikka vaivan saisi oikealla tavalla hoidettua. Käyttäkää jäsenkorjausta jne.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat