Seuraa 

Olen kuullut, että mineraaliöljy on haitallista ja tukkii ihohuokoset. Sitä käytetään kuitenkin monenlaisissa tuotteissa. Voinko käyttää mineraaliöljyä turvallisesti?

  • ylös 4
  • alas 3

Kommentit (1)

Raakaöljystä saatavaa mineraaliöljyä ja vaseliinia on käytetty lääke- ja kosmetiikkateollisuudessa vuosikymmenten ajan. Ne ovat erittäin hyviä kumppaneita niin lääkeaineille kuin kosmetiikan ainesosillekin, koska ne eivät reagoi muiden aineiden kanssa. Lisäksi ne kosteuttavat ihoa ja antavat sille tarvittaessa suojaavan kalvon. Ne eivät myöskään aiheuta allergioita.

Niin mineraaliöljy kuin vaseliinikin ovat puhtaita ja turvallisia kosmetiikan perusaineita. Hyvin harvoin ne ovat tuotteessa yksinään, vaan yleensä ne on sekoitettu lukuisiin muihin aineisiin. Pelkästään kosteusvoiteessa voi olla 50 muuta raaka-ainetta, joiden kanssa mineraaliöljy muodostaa sopivan cocktailin. Lopputuote määrittelee vaikutuksen iholle pikemminkin kuin yksittäinen raaka-aine.

Ihon taipumukseen muodostaa epäpuhtauksia vaikuttaa moni asia, kuten hormonitoiminta, ihon pesu-, puhdistus- ja meikkaustavat sekä tietenkin perimä. Koostumuksensa puolesta mineraaliöljy ei tee tässä poikkeusta muihin öljyihin.

Vastaajana farmaseutti, estenomi Päivi Kousa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat