Kohtuullisesti punaista lihaa lautasella – riski vai rikkaus?

klo 18:01 | 22.12.2019
Punainen liha puhuttaa ja yleensä sävy on negatiivinen. Onko lihassa mitään hyvää?Lue koko juttu
Punainen liha puhuttaa ja yleensä sävy on negatiivinen. Onko lihassa mitään hyvää?Lue koko juttu
Ladataan...
Hyvä kuitenkin muistaa, että ihminen on jo pitkään ollut metsästäjä ja sopeutunut syömään myös punaista lihaa. Ei ehkä ihan pääasiallisena ravintona yksin mutta kuitenkin säännöllisesti. Sen sijaan ihminen ei ole sopeutunut syömään bakteerimyrkkyjä kuten nitriittejä ja nitraatteja (E250, E252), jotka reagoivat lihan kanssa ja muodostavat syöpää aiheuttavia nitrosamiineja. On vain valitettavaa, että lähes kaikki pakatut lihatuotteet ovat bakteerimyrkytettyjä ja siis syöpää aiheuttavia. On vain muutama poikkeus: Snellmanin All Natural -sarjan tuotteet, italialaiset Parman kinkku -tuotteet ja Tulip merkkinen luomupekoni (oli ennen myynnissä myös Suomessa).
Liha on terveellistä ruokaa siinä, missä moni muukin ruoka-aine. Kokonaisuus ratkaisee.
http://ravitsemusjaterveys.wordpress.com/2013/10/09/punainen-liha-tappaa...
Vertauksena "sokerin" kulutus.
Suomalainen on syönyt lisättyä sokeria 29,2 kg vuonna 2018, joka tekee viikossa n. 560 grammaa. Eli määrä on järkyttävä, kun ihminen ei tarvitse lisättyä sokeria ja sen terveyshaitat ovat mittavia lihavuuden lisäksi.
Elintarvikkeisiin lisättyjä sokereita ovat mm.
sokeri
glukoosi
fruktoosi
glukoosifruktoosisiirappi
glukoosisiirappi
siirappi
tärkkelys
maltodekstriini
dekstroosi
oligofruktoosi
ohramallasuute
Aivan kaikissa kasvikunnan tuotteissa on hiilihydraatteja (hiilihydraatti = sokeri). Myös maidossa on hiilihydraattia (maitosokeria). Kokonaishiilihydraatin määrän ravinnosta löydät tuoteselosteesta (jos ostat ruokaa, jossa on tuoteseloste), kun katsoo hiilihydraattien määrän. Jos tuoteselostetta ei ole, niin hiilihydraattien määrän löydät finelin tietokannasta.
Punaisen lihan kulutus ei ole kasvanut Suomessa viimeiseen 40 vuoteen, joten miksi sen syöntiä pitäisi vähentää, kun lihan terveyshyödytkin ovat kiistattomat?
Kaikki tutkimukset, joissa muka liha on syypää johonkin sairauteen on tehty kyselytutkimuksella, mitä nyt ehkä tuli syötyä. Näissä tutkimuksissa ihmisten kokonaisravitsemus on ollut huonoa (sokeria, siemenöljyjä, jauhoja ja lisäaineita), jotka tutkitusti aiheuttavat sairauksia ja lihottavat. Mutta syypääksi on laitettu liha, ei kasvisten ja kalan puute.
Ihmisiä on vain 0,01 prosenttia kaikesta elämästä, mutta olemme jo tuhonneet 83 prosenttia luonnonvaraisista nisäkkäistä ja puolet kaikista kasveista.
Väestön räjähdysmäinen kasvu on oikeasti ongelma, joka pitäisi saada pysähtymään.
Suomalainen syö keskimäärin (vuonna 2018) punaista lihaa vuodessa 28 kiloa ja broileria 12 kiloa eli yhteensä lihaa syödään n. 40 kiloa vuodessa. Noin 7 kiloa tästä lihasta on ulkomaista lihaa, jota syödään laitoksissa, ravintoloissa ja eineksissä (mm. Pouttu). Eli viikossa suomalainen syö lihaa 770 grammaa, josta punaisen lihan osuus on 540 grammaa. Osa tästä lihasta päätyy kissojen ja koirien ruuaksi sekä ruokahävikkiin.
Lähteet: Luke ja lihatiedotus
Ei syödä mitään. Niin luonto säästyy. Ei hengitetä. Niin ei tule hiilidioksidia. Ei piereskellä. Niin ei tule metaania. Hittoon nämä maailmanparantajat, kun ihmisten ei anneta elää, vaan syyllistetään ihmiset teki mitä hyvänsä tai jättää tekemättä. Tämä jos mikään on HENKISTÄ VÄKIVALTAA. Tästä hyötyy etenkin psykologit ja psykiatrit, kun ihmisten mielenterveys järkkyy. Kuka suojelee IHMISTÄ. Ihmisen suojelu on jo hyvin tarpeellista.