Ilmastotohtori Petteri Taalas ilmastonmuutoksen pysäyttämisestä: ”Aikaa se vie, mutta on mahdollista"

Kuva: <span class="photographer">Jani Laukkanen</span>

Maailman ilmatieteen järjestön pääsihteeri Petteri Taalas, 58, puhuu ilmastonmuutoksen torjumisesta, mutta ei halua pelotella. Maailmanlopun toitottajat saavat häneltä tyrmäyksen.Lue koko juttu

Ilmastotohtori Petteri Taalas ilmastonmuutoksen pysäyttämisestä: ”Aikaa se vie, mutta on mahdollista"

Kommentit (8)

Ilmaston lämpenemisestä ei ole minkäänlaista tieteellistä näyttöä. Kaikki perustuu mallinnuksiin, joista oleelliset asiat on eliminoitu. Kukaan ei kiellä etteikö ilmasto muuttuisi, mutta ihmisten osuus on niin pientä, ettei nykyiset mittausmenetelmät pysty sitä edes tunnistamaan.

Koko valhe perustuu ihmisen aiheuttamaan CO2 pitoisuuteen, joka on 18 ppm kokonaispitoisuuden ollessa 400 ppm. Vaikka tuo kaikki ihmisen aiheuttama poistettaisiin, niin sitä olisi mahdoton edes mitata lämpötiloissa. Toisaalta vaikka pitoisuus kohoisi nelinkertaiseksi nykyisestä 1600 ppm, niin sen vaikutus teoriassa olisi max 0,1 astetta, koska hiilidioksidin absortointikyky auringon säteilystä on täynnä jo nykyisillä pitoisuuksilla.

Mutta se on totta, että ihminen muutoin olemassaolollaan tuhoaa ja saastuttaa koko maapallon piloille.

Ihmisiä on vain 0,01 prosenttia kaikesta elämästä, mutta olemme jo tuhonneet 83 prosenttia luonnon­varaisista nisäkkäistä ja puolet kaikista kasveista.

Väestön räjähdysmäinen kasvu on oikeasti ongelma, joka pitäisi saada pysähtymään.

Maailman väkiluku ylitti 7 miljardia vuonna 2011. YK:n väestörahasto arvioi väkiluvun nousevan vuonna 2050 jo yli 9,3 miljardiin.

https://www.ossitiihonen.com/2020/01/06/sata-vuotta-sitten-oli-yhta-lamm...

 • ylös 31
 • alas 25
Vierailija

Miksi se pitäisi pysäyttää? Ihmisen toimiin on jo liian myöhäistä puuttua ja kukaan ei oikeasti halua tehdä mitään tai luopua mistään. Paitsi paasaajat osaavat kyllä tehdä lisää saastuttajia pallolle tallaamaan. Tämä ilmastonmuutos ja siihen liittyvä tratteri mediassa on uusi eiitin jujutus, jossa rahat kerätään köyhiltä pois parempiosaisten taskuun.

 • ylös 28
 • alas 19
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seppo H

Ilmastonmuutos on suurin huijaus ihmiskunnan historiassa. EI CO2 mitään lämpötiloja nosta kuin älyttömän pienissä määrissä. Koko tämän perverssin hullunmyllyn päärahoittaja on G.Soros, joka lahjoitti säätiölleen Extinction Rebellion miljardi (1000 000 000)€ tähän korruptioon ja lahjontaan ja hyvin on jo tehonnut. Taalaskin puhuu jo täyttä p*skaa minkä kerkiää. IPCC ja NASA-Giss ovat huijarijärjestöjä muutamia tässä mainitakseni. Älkää uskoko heidän käyriinsä tai mihinkään väitteisiin tai tuloksiin, ne ovat väärennettyä sontaa!!! Suomalaisten pitää lisääntyä, mutta etelässä vähentyä !!

 • ylös 27
 • alas 15
Ilmastohihhuli

Wikipedian mukaan ennen teollista aikaa ilmakehän hiilidioksidipitoisuus on ollut 280 ppm, kun nykyään se on 380. Joten tästä kun laskee, niin ihmisen vaikutus on ollut jopa 100 ppm, eikä suinkaan 18 ppm, kuten aiempi kirjoittaja väitti. Pidän Wikipediaa suhteellisen luotettavana lähteenä, samoin kansainvälistä tiedeyhteisöä, joka on varoittanut hiilidioksidipäästöjen haitallisuudesta.

 • ylös 23
 • alas 9
Tosiko

Vierailija kirjoitti:
Miksi se pitäisi pysäyttää? Ihmisen toimiin on jo liian myöhäistä puuttua ja kukaan ei oikeasti halua tehdä mitään tai luopua mistään. Paitsi paasaajat osaavat kyllä tehdä lisää saastuttajia pallolle tallaamaan. Tämä ilmastonmuutos ja siihen liittyvä tratteri mediassa on uusi eiitin jujutus, jossa rahat kerätään köyhiltä pois parempiosaisten taskuun.

Maapallon Co2-varannosta 95% sijaitsee kengänpohjiemme alapuolella. Suomessa vallitsee kaksi ilmastotiedesuuntaa: poliittinen ilmastotiede ja ilmastotiede. Nykyisin etenemme ilmastoasioissa vain poliittinen ilmastotide edellä ja kaikki muunlainen tutkimustieto yritetään tuomita, kumota ja pimittää. Pyynnöistä huolimatta media ei halua tai uskalla ottaa esille muunlaisia näkökulmia ilmastoasioissa kuin vain sen yhden virallisen näkökulman, joka välttämättä ei perustu edes tutkittuun tieteeseen.

Tutkijat eivät ole pystyneet selvittämään millä tavoin maapallo ohjaa sekä siirtelee "tarpeen" mukaan varastosta (ilmakehä, meri, kasvusto sekä maankuoren pintakerros että syvemmät kerrokset) toiseen. Se tiedetään, että ihmisen toimilla ei tässä asiassa ole vaikutusta. Tutkimustyö tältä osin jatkuu.

 • ylös 22
 • alas 2
Vierailija

Puututpa tärkeään asiaan, nimittäin biosfäärin eri osien väliseen vuorovaikutukseen ja tasapainoon. Tästä asiasta on juuri ilmestynyt kansantajuinen "puolitieteellinen" kirja , "tulevaisuuden lyhyt historia".

Kun menee kustannusliike Bod  nettisivuille, sieltä löytyy kyseisen teoksen lukunäyte, jossa käydään läpi  juuri tuota asiaa.   

Kun kirjoittaa  DoD: kirjakaupan hakukenttään " tulevaisuuden lyhyt historia" saa luettavakseen tuon lukunäytteen. Kun alkaa tutkia sieltä löytyvää kaaviokuvaa, alkaa valjeta paljon asiota.

 • ylös 18
 • alas 0
Vierailija

Kyllä tuon kirjan voi lainata myös helsingin kirjastoista. Luin, ja kansantajuinen  piirros pahasta hiilidioksidista pani kyllä miettimään!

 • ylös 10
 • alas 0
Kenttä

Itsepetos, siksi voi vain kutsua puheita ilmastonmuutoksen torjunnasta ja ilmastoystävällisen teknologian kehittämisestä.

Ilmastonmuutos on jo pitkällä, sitä ei peruuta mikään. Ihmisen teollisen ajan toiminta on kiihdyttänyt ilmastonmuutoksen ääri-ilmiöitä, mutta ilmastonmuutos tapahtuisi jokatapauksessa, ihmisistä huolimatta. "Vihreä teknologia" on suomeksi viherpesua. Sähköautot, aurinkopaneelit ja tuuligeneraattorit ovat ympäristöä ja ilmastoa kuormittavaa teollista tuotantoa joka kuluttaa uusiutumattomia luonnonvaroja murhaavalla tahdilla. Ilmastopaneelin Markku Ollikainen mainitsi epämääräisesti prosessiteknologian päästöjen loppuvan jossain vaiheessa, mutta miten ja missä vaiheessa, sitä hän ei sanonut. Metallit, muovi, kumi ja lasi säilyvät vielä pitkään teollisten hyödykkeiden valmistusmateriaaleina. Puun jalostusteknologia kehittyy, mutta ennenkuin kaikki käyttötavara voidaan valmistaa puristetusta hakkeesta, on ensimmäinen puhuva ja kirjoittava koira valittu eduskuntaan.

Pentti Linkolaa pidettiin ympäristön suhteen ääriajatteijana, mutta hänen puheissaan ja teksteissään oli tietty logiikka. Ihmisen elinympäristön eheyttäminen vaatisi käytännössä paluuta metsästys/keräily-kuttuuriin ja ihmisväestön määrän puolittamista nykyisestään, vähintään. Teollisen tuotannon ja kulutuksen kiihdyttäminen ei ratkaise ilmastokriisiä, vaan pahentaa sitä.

Ilmaston kannalta haitallisimpien sukupolvien, X, Y ja Z tekopyhä ilmastoahdistus ja sen monopolisointi on kuvottavaa seurattavaa.  1960- ja 70-luvuilla töihin pyöräilleet ja lihaa harvoin syöneet suomalaiset matkailivat harvoin, ja sillonkin lähinnä kotimaassa linja-autolla ja junalla. Vaatteiden ja elektroniikan kulutus eivät olleet siellä päinkään missä nykypolvi menee.  Silti esim. Milleniaalit syyttävät nykytilanteesta yksisilmäisesti vanhempia polvia. i phoneja ja padeja kuitenkin vaihdetaan uuteen parin vuoden välein, vaatekerta uusitaan kerran kuussa ja selfieitä pitää lennellä ottamaan ympäri maailmaa. Nuorten suosimat Mäckärit ja Burger Kingitkään eivät ole sieltä kaikkein ympäristö-eettisimmästä päästä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat