Sokerihäiriö selviää vain verikokeella – niitä on erilaisia

Janottaa, väsyttää, kiukuttaa... Jos epäilet verensokerisi häiriintyneen, mene verikokeeseen. Aktiivista sokeria mitataan kahdella erilaisella testillä.Lue koko juttu

Sokerihäiriö selviää vain verikokeella – niitä on erilaisia

Kommentit (2)

Tuo fraasi menee kuitenkin: "Väsyttää, janottaa ja kusettaa". Ne kaikki liittyvät korkeaan verensokeriin, josta elimistö pyrkii jossain vaiheessa eroon munuaisten kautta ja se vaatii runsaasti nestettä. Kiukku tulee vasta siinä vaiheessa, kun insuliinilla saa verensokerin laskemaan hyvin nopeasti tai hyvin alas. Sen elimistö tulkitsee vaaralliseksi uhaksi ja reagoi siihen stressihormoneilla kuten adrenaliini, jolloin nopea lasku hidastuu tai liian alhainen arvo korjaantuu. Kun adrenaliinitaso on ylhäällä, niin silloin kiukkuinen.

Pekka Lönnroth

  • ylös 6
  • alas 40
Stami

Noilla mittauksilla ei tee juurikaan mitään, jos haluaa selvittää tilanteen ajoissa. Nuo mittaukset kun on ylhäällä niin ollaan jo pitkän matkaa metsässä. Insuliinitasot voi olla vuosia kohonneet ennen kuin verensokeri alkaa olla koholla. Kannattaa siis mitata insuliinitasoja mieluummin. Esim. C-peptidin mittaus kertoo jo huomattavasti paremmin tilanteen eikä maksa juuri mitään.

  • ylös 45
  • alas 5
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat