On kuitenkin hyvä muistaa, että kolesteroli on elimistön rakennus- ja korjausaine, jota maksa ja kaikki solut tekevät sen mitä tarviikin eikä sillä ole suoraan tekemistä esim. sydän- ja verisuonitautien kanssa vaan kohonneella veren sokerilla, joka tuhoaa elimistön valkuaisaineet. Yksi tuhoutuva valkuainen on LDL- ja HDL- partikkelien kuorikerros. Tämä häritsee maksan kykyä tunnistaa ja poistaa ne verenkierrosta, ja samalla ne ovat herkempiä tarttumaan verisuonten vauriokohtiin, joita esim. tupakointi tai ympäristömyrkyt aiheuttavat.
Tässä oiva tutkimus infarktipotilaista. Infarktin saaneilla verensokeri on ollut jatkuvasti vähän koholla mutta heillä on alhainen kolesterolitaso. Terveillä verensokeri on pysynyt alhaalla ja samalla kolesteroli on merkittävästi korkeammalla tasolla. Sokeri ja hiilihydraatit on siis merkittävä riskin kasvattaja vaan ei suinkaan luonnolliset eläinrasvat tai kolesteroli. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/pdf/10.1002/jcla.22650?Study+on+the+...
ja jonka johtopäätös oli seuraava:
"Conclusion: Hyperlipidemia is not an important cause of coronary atherosclerosis. High glucose levels and glycosylated lipoprotein are of high importance in the development and progression of coronary atherosclerosis."
Kolesteroli tappaa vuosittain 870 000 ihmistä maailmassa ja sitä löytyy ainoastaan eläinperäisistä tuotteista. #animalsarenotfood
On kuitenkin hyvä muistaa, että kolesteroli on elimistön rakennus- ja korjausaine, jota maksa ja kaikki solut tekevät sen mitä tarviikin eikä sillä ole suoraan tekemistä esim. sydän- ja verisuonitautien kanssa vaan kohonneella veren sokerilla, joka tuhoaa elimistön valkuaisaineet. Yksi tuhoutuva valkuainen on LDL- ja HDL- partikkelien kuorikerros. Tämä häritsee maksan kykyä tunnistaa ja poistaa ne verenkierrosta, ja samalla ne ovat herkempiä tarttumaan verisuonten vauriokohtiin, joita esim. tupakointi tai ympäristömyrkyt aiheuttavat.
Tässä oiva tutkimus infarktipotilaista. Infarktin saaneilla verensokeri on ollut jatkuvasti vähän koholla mutta heillä on alhainen kolesterolitaso. Terveillä verensokeri on pysynyt alhaalla ja samalla kolesteroli on merkittävästi korkeammalla tasolla. Sokeri ja hiilihydraatit on siis merkittävä riskin kasvattaja vaan ei suinkaan luonnolliset eläinrasvat tai kolesteroli.
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/pdf/10.1002/jcla.22650?Study+on+the+...
Pekka Lönnroth
Hmm. Olisipa mielenkiintoista tietää miksi kommentti oli sensuroitu, jossa oli viitattu seuraavaan tutkimukseen infarktipotilaiden veriarvoista:
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/pdf/10.1002/jcla.22650?Study+on+the+...
ja jonka johtopäätös oli seuraava:
"Conclusion: Hyperlipidemia is not an important cause of coronary atherosclerosis. High glucose levels and glycosylated lipoprotein are of high importance in the development and progression of coronary atherosclerosis."
Pekka Lönnroth