Kaikki dieetit laihduttavat mutta pysyvät tulokset harvinaisempia

Kaikki dieetit laihduttavat mutta pysyvät tulokset harvinaisempia

Kommentit (1)

Mielenkiintoinen tutkimus aiheeltaan mutta valitettavan rajoittunut erityisesti nyt COVID-19 pandemian myötä tulleisiin tietoon taudin riskiryhmistä.
Lyhyesti tutkimuksen tulokset voisi kiteyttää, jos raitistumisen jälkeen aloittaa uudelleen juomisen, niin kohta on taas juovuksissa. Eli pysyvä laihtuminen on mahdollista vain muuttamalla pysyvästi ravinto- ja ruokailutottumuksia sellaiseksi, että sitä voi sitten jatkaa painon putoamisen jälkeenkin. 

Kun  COVID-19 -pandemian myötä on tullut esille, että se vaikuttaa pahiten henkilöihin, joiden verensokeri on mitä todennäköisemmin ollut kohollaan jo pidemmän aikaa ja tuloksen ylipaino, diabetes, sydän- ja verisuonitauteja, kohonnutta verenpainetta, niin olisi ollut mielenkiintoista tietää miten nämä eri dietit vaikuttavat verensokeriin, HbA1c-tasoon, triglyserideihin ja C-peptidi -tasoon, eli mikä vaikutus niillä sokeriaineenvaihduntaan ja insuliiniresistenssiin.
Vaan ehkä niitäkin tutkimuksia vielä tulee, kun pyritään ymmärtämään tarkemmin miksi ja miten tämä koronavirus vaikuttaa elimistössä ja mitkä ovat pahiten altistavat ja suojaavat tekijät.

Pekka Lönnroth

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat