Kun syö jatkuvasti runsaasti hiilihydraatteja, niin verensokeri ja veren insuliinitaso ovat koko ajan menossa ylös ja alas, jolloin tuloksena sekä lihominen että insuliiniresistenssi jossain vaiheessa. Genetiikka ehkä ennustaa ainakin osittain miten pitkään elimistö kestää tuota verensokerin ja veren insuliinitason jatkuvaa vuoristorataa mutta raja tulee jossain vaiheessa kaikilla vastaan.
Näin korona-aikana on vielä sekin ikävä puoli, että kohonnut verensokeri heikentää nopeasti immuunijärjestelmää ja lisää viruksen tartunnan todennäköisyyttä. Lisäksi tartunnan jälkeen kohonnut verensokeri vielä lisää sytokiinimyrskyn riskiä.
Kun syö jatkuvasti runsaasti hiilihydraatteja, niin verensokeri ja veren insuliinitaso ovat koko ajan menossa ylös ja alas, jolloin tuloksena sekä lihominen että insuliiniresistenssi jossain vaiheessa. Genetiikka ehkä ennustaa ainakin osittain miten pitkään elimistö kestää tuota verensokerin ja veren insuliinitason jatkuvaa vuoristorataa mutta raja tulee jossain vaiheessa kaikilla vastaan.
Näin korona-aikana on vielä sekin ikävä puoli, että kohonnut verensokeri heikentää nopeasti immuunijärjestelmää ja lisää viruksen tartunnan todennäköisyyttä. Lisäksi tartunnan jälkeen kohonnut verensokeri vielä lisää sytokiinimyrskyn riskiä.
Pekka Lönnroth