Yrteissä on tehoa – joskus vaarallisen paljon

Rohdos voi napata lääkkeeltä tehon tai vahvistaa sen vaikutuksia kohtalokkaasti.

Yrtit eivät ole huuhaata vaan niillä on terveyttä edistäviä sekä tulehduksia ja stressiä lievittäviä vaikutuksia. Yrttivalmisteet voivat olla jopa vaarallisen tehokkaita.Lue koko juttu

Yrteissä on tehoa – joskus vaarallisen paljon

Kommentit (1)

Kummallisesti Suomessa kovasti varoitellaan terveydelle hyvin potentiaalisten rohdos- maustekasvien käytöstä, vaikka niillä olisi massiivinen kansanterveysvaikutus. Tietysti pitää tietää mitä syö ja mihinkä tarpeeseen.

Vastaavia varoitteluja lääkkeiden suhteen ei tehdä, vaikka juuri uutisissa todettiin, että monia lääkkeitä syödään turhaan ja väärin ja reseptejä jatketaan haittavaikutuksista tai tehottomuudesta huolimatta. Joka päivä valtava määrä ihmisiä karsii lääkkeiden haittavaikutuksista. USA:ssa arviodaan, että lääkkeet ovat neljänneksi yleisin kuolinsyy. 

Suuri joukko yrttejä on kuitenkin yleisvirkistaviä ja tehokkaita antioksidantteja, ilman mitään haittavaikutuksia. 

Kannattaa lukea hyviä oppaita (mm. Suomalaiset Lääkekasvit) ja innostua yrtti-rohdoskasveista kun oppii niitä käyttämään ja huomaa eron. 

Useimmat yrtti -rohdoskavit ovat myös loistavia mausteita, joilla tavanomaiset tylsät ruuat saa aivan toisen makuisiksi. 

Veli-Jussi "Vessi" Jalkanen

  • ylös 7
  • alas 14
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat