Puhdas hengitysilma on yksi elämän perusedellytyksistä. Ilman raikasta happea meidän on erittäin vaikea toteuttaa elämää haluamallamme tavalla ja hyödyntää sen potentiaali maksimaalisesti. Tämä asia nousee yleisesti ottaen erittäin ajankohtaiseksi vasta silloin, kun hengittämisen kanssa tulee joitakin hankalia ongelmia vastaan.

Tällaisiin ongelmiin voivat kuulua muiden muassa astma, homeongelmat, keuhkoahtauma tai pahimmillaan keuhkosyöpä.

Varsinkin astma ja homeongelmat voivat syntyä suhteellisen helpostikin omista teoista ja paheista riippumatta. Keuhkoahtauma ja keuhkosyöpä ovat puolestaan todella usein suoraa seurausta haitallisista tavoista, kuten tupakoinnista.

Puhtaalla hengitysilmalla voi kuitenkin olla täysin päinvastaisia kykyjä ja taitoja. Me ihmiset voimme sen avulla jopa kyetä palauttamaan vuosien aikana menetettyä terveyttä. Käymme tässä artikkelissa läpi kolme eri seikkaa siitä, miten puhdas hengitysilma voi palauttaa terveyden takaisin parhaimpaan teräänsä.

Otsonaattori apuun

Otsonointi on yksi tämän päivän innovatiivisimmista keksinnöistä puhtaan hengitysilman saamiseksi. Sen tarkoituksena on puhdistaa hengitysilma haitallista hiukkasista ja muista vastaavista tekijöistä otsonin avulla. Otsonaattori voi tuoda ja palauttaa raikkauden minkä tahansa sisätilan ilmaan jo muutamassa tunnissa. Tällaisiin tiloihin voivat kuulua mm. vanhan talon hajut, tupakan käryttämä auto tai vaikkapa homeen hajuinen kellari.

Kun pääsemme jälleen viettämään aikaa epäterveellisen sisäilman sijaan otsonin raikastamassa tilassa, olemme ottaneet suuren askeleen kohti parempaa terveyttä.

Tässä kohtaa on kuitenkin tärkeä mainita sananen itse otsonointiprosessista. Kun otsonointitoimenpide on käynnissä, ihmiset tai eläimet eivät saa viettää aikaa samassa tilassa. Otsonoitava kohde on myös eristettävät huolellisesti, jotta otsonaattori ei pääse levittämään otsonia muihin tiloihin. Syy tähän on se, että ihmisten keuhkot eivät välttämättä kestä otsonaattorin tuottamaa suurta otsonin määrää. Tämän vuoksi onkin tärkeää odottaa ainakin yhden vuorokauden verran - turvallisuussyistä jopa kahden verran - ennen kuin otsonoituun tilaan voi taas turvallisesti mennä.

Luonnossa liikkuminen

Luontoon lähteminen tekee ihmiselle aina hyvää. Tätä seikkaa ei voi ajatella pelkästään puhtaan hengitysilman tuottamien fyysisten tekijöiden kannalta vaan mukaan on otettava myös henkinen aspekti. Meillä Suomessa on nimittäin hallussamme eräät maailman raikkaimmista ja hiljaisimmista metsistä sekä niityistä aivan ulko-ovemme edustoilla. Nämä rikkaudet on enemmän kuin suotavaa ottaa käyttöön mahdollisimman kattavasti. Luonnossa liikkuminen auttaa fyysisten asioiden ohella myös rauhoittamaan kehoa ja hermostoa henkisten seikkojen kautta. Tämä puolestaan tehostaa myös hengittämiseen liittyviä seikkoja merkittävästi.

Jaksamista jokapäiväiseen elämään

Puhdas hengitysilma antaa myös voimaa ja jaksamista elämän alituiseen rumbaan. Varsinkin näinä vuoden 2020 eriskummallisina ja pelottavinakin hetkinä, on tärkeä saada roppakaupalla energiaa epätietoisuuden sietämiseksi. Tätä varten on tärkeä pysähtyä hetkeksi ja vetää tietoisesti happea keuhkoihin muutaman hetken verran. Hetki voi kestää muutamasta sekunnista jopa muutamaan kymmeneen minuuttiin saakka - kukin parhaaksi katsomallaan tavalla. Tällainen lyhyt hengityssessio voi muuttaa säännöllisesti tehtynä jopa koko elämän parempaan suuntaan pysyvästi.

  • ylös 5
  • alas 7

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat