Silloin tällöin saattaa silmiin osua artikkeli Kiinasta tai Intiasta nuoresta, joka on kuollut pelattuaan liikaa tietokonepeliä tai yleensäkään oltuaan liian kauan yhtä soittoa tietokoneen äärellä. Asiat eivät vain aina ole niin yksiselitteisiä kuin näyttäisi. Voi olla, että nuori oli töissä ja työnantaja oli määrännyt tekemään jonkin projektin ja ennen sen päättymistä ei ollut poispääsyä. Noissa tilanteissa ja noilla työnantajilla on täysin erilaiset käsitykset työntekijöiden oikeuksista, eikä nuorilla työntekijöillä ole mahdollisuutta valittaa minnekään, ja töitä on pakko tehdä, jotta olisi syötävää.
Mutta meillä täällä Suomessa on mahdollisuus pelata silloin kun itsellä on vapaa-aikaa tai vaikkapa työmatkallakin mobiilisti. Pidetään vain huoli, että rajoitetaan oman pelaamisen aikaa, vaikka pelaisi sitten sen parhaat kasinot listauksen läpi kokeillessaan löytää itselleen uutta pelipaikkaa. Tai yrittäessään päästä seuraavalle pelitasolle World of Warcraftissa tai pelatessaan kohti seuraavaa tasoa PUBG:ssa. Peli valikoimat ovat laajat, mutta kaikelle pelaamiselle ja pelaajille on tapana ainakin välillä jäädä ”kiinni” pelaamiseen. Mieti siis näitä muutamia asioita:
- pelaa vain tiettyinä päivinä ja vain tietty tuntimäärä, älä anna itsellesi liikaa peliaikaa
- jos pelaat rahapelejä, aseta itsellesi selkeä budjetti
- jos väsyttää lopeta pelaaminen
- jos päätä alkaa särkeä – lopeta pelaaminen
- älä pelaa 1-2 tuntia ennen nukkumaan menoa
- muista syödä ja ennen kaikkea juoda
Kun pelaat pitkiäkin jaksoja jotain kivaa peliä, joka viihdyttää ja tuo iloa, älä jatka jaksamistasi energiajuomilla tai sokerilla. Pidä kunnon ruokatauko ja juo vaikka sokerittomia mehuja, tai ihan vain vettä. Hyvä pelitauko on myös käydä ulkona kävelyllä, sillä annat lepohetken silmillesi ja aivoillesi. Parasta olisi, jos pääset puistoon tai metsään kävelylle. Jo puolen tunnin kävely antaa muullekin kehollesi piristysruiskeen ja voit aloittaa seuraavan pelisession uudella energialla.
Kuusi tuntia pelatessa voi tuntua pitkältä ajalta, mutta ei se sitä käytännössä ole. Muistetaan, että työpäivät ovat normaalisti 7-8 tuntisia ja monet tietokonepelaajat pelaavat ammatikseen, ja pokeripöydissä voi netissä mennä vaikka koko vuorokausi, jos sattuu istuman turnauspöytään ja pääsemään pitkälle.
Pelaaminen on parhaimmillaan loistavaa viihdettä vapaa-aikaan ja se tuottaa iloa, ja rahapeleissä välillä jopa voittoja, ja muissa peleissä vähintäänkin kamppailusta saatavaa adrenaliinia kohtuullisen turvallisella tavalla.

"Tekstejä sinne sun tänne aiheesta kuin aiheesta kun aikaa ja intoa löytyy"

  • ylös 8
  • alas 3

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat