Anja72

Koronan aikaan on ollut sekä fyysinen, että henkinen mielenterveys koetuksella. Jouduin ensin lomautetuksi ja sitten työttömäksi. Taloushuolet alkoivat saman tien (kelläpä ei) ja tuntuu että syksyä kohti ne vain kärjistyvät.

Nyt jotenkin vasta havahduin tuohon eduskunnan päätökseen laittaa väliaikainen korkokatto lainoille:
https://www.uusisuomi.fi/uutiset/eduskunta-niittasi-tilapaisen-lakimuuto...

Mitä hemmettiä oikein näiden päättäjien päässä liikkuu? Ketä se auttaa, että lainaa ei saa nyt kukaan enää? Ennen sain sentään talouteeni joustoa ja liikkumatilaa silloin tällöin pieniä pikalainoja ottamalla (ja aina takaisin ajoissa maksamalla), mutta nyt ei rahaa irtoa mistään.

Ketä Suomen hallitus yrittää puolustaa?

Kuten fiksu talousprofessoori Panu Kalmikin sanoi, tässä kävi nyt niin, että juuri nyt kun sitä lainaa tarvittaisiin pieniä summia, ei sitä tarvitsevat enää saa: https://blogs.univaasa.fi/taloudesta/2020/04/24/kun-kulutusluottojen-kor...

Lainaa myönnetään vissiin vaan suuria summia ja pitkällä ajalla. Missä on luotot meikäläisille, jotka tarvis vaan sen muutaman satasen kunnes työttömyys loppuu?

Oli muuten viimeinen kerta, kun äänestän vasemmistohallitusta. Eivät älyä mistään mitään.

Olen googletellut ja hakenut lainaa vaikka ja mistä, mutta myönteistä lainapäätöstä en saa. Esim. tässä suositeltiin yhdistelemään luottoja: https://korkovartija.fi/blogi/miksi-en-saa-lainaa/ , mutta ei kukaan sellaistakaan minulle myönnä.

Kuka muu on epätoivoinen, kun hallitus "auttoi" suomalaisia lainojen korkoja alentamalla?

Minä maksaisin mielellään vaikka 30% korkoa, jos saisin ruokaa sillä rahalla pöytään.

Kommentit (3)

Henykka

Voiskohan johtua siitä että oot työttämänä nyt? Siis että ehkä et ois saanu ennenkään lainaa ilman työsuhdetta. Mutta samaa mieltä silti, tuosa tehtiin enempi haittaa ku hyötyy, mut johan see vuoden vaihtees poistuu toi. VÄliaikainen siis.

Vierailija

Koittakaa oikeesti kehittää omaa luottokelpoisuutta niin saatte sitä lainaa. Minulle oli ainakin hyötyä tästä laista, sain kulutusluoton alle sille 10% korolla mitä maksimiksi määritettiin.

Katse peliin nyt!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ihmettelijä74

Itsellä vähän samoja fiiliksiä aloittajan kanssa. Enää ei ole niin helppoa saada pieniä lainoja, vaan lainasummat pitäisi olla korkeampia. Ymmärtäähän tämän toisaalta, että lainanantajille nyt isompi riski, kun korot alempaa, niin antaa näitä pienlainoja, mutta kuluttajan näkökulmasta se ei ole hyvä juttu. Ei viitsisi turhaan hakea tuhansia lainarahaa, jota toisaalta tuskin edes saisin näillä tuloilla.

Ja ihan totta tuo luottokelpoisuuskin, itsehän siitä lopulta on aina vastuussa...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat