Jussi

Toimistolla istuminen jumiuttaa kenet tahansa. Toisilla viikossa, toisilla siihen menee vuosia. Hyvä tapa pyrkiä ehkäisemään on toteuttaa kohta mainittuja viittä liikettä päivittäin. Parhaimmat jumpat ovat yksinkertaisia, ja kaikki nämä liikkeet onkin mahdollista toteuttaa helposti työpöydän ääressä istuen. Nämä liikkeet pelastavat kehosi, ja tekevät elämästä helpompaa.

1. Hartioiden pyörittäminen

Hartioiden pyörittämisen sanotaan kiihdyttävän aineenvaihduntaa ja parantavan ryhtiä. Jokainen tietää että se tuntuu tarpeelliselta tuntien tietokoneen ääressä istumisen jälkeen. Pyöritä hartioita pitäen samalla olkapäät takana ja lapaluut sivuilla.

2. Soutuliike

Rintalihakset kiristyvät helposti kyyryasennossa tietokoneen ääressä. Soutuliike auttaa tähän. Liikkeessä käsillä kurotetaan eteenpäin kuin soutulaitteessa, ja sitten kädet vedetään taakse niin että lapaluut menevät yhteen. Kyynärpäät tulisi pitää lähellä kylkiä koko liikkeen ajan.

3. Rintarangan avausliike

Rintarangan avausliike suoritetaan istumalla suorassa, ja kurottamalla kämmen edestä taakse yläviistoon. Toista kättä voi pitää pallean kohdalla. Katseellaan voi seurata kättään ja tehdä kääntöliike mahdollisimman pitkälle.

4. Rintarangan kierto

Risti käsivarret rinnan päälle ja ota olkapäistäsi kiinni. Vasen käsi ottaa oikeasta olkapäästä ja oikea vasemmasta. Tässä asennossa voi tehdä ylävartalon kiertoja puolelta toiselle.

5. Niskan venytys & vahvistus

Niskalihasten on syytä olla näyttöpäätetyöläisellä kunnossa. Asettamalla käden otsalle ja ikään kuin puskemalla kättä vastaan viiden sekunnin jaksoissa kerrallaan vahvistaa syviä niskalihaksiaan. Saman voi tehdä myös sivusuunnassa.

  • ylös 6
  • alas 1

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat