Olen nyt törmännyt muutamassa kaupassa tähän uuteen trendituotteeseen. Välillä se tulee vastaan luontaistuotehyllyssä ja välillä kauneustuotteissa, vähän liikkeestä riippuen. Vielä muutama kuukausi sitten yrittäessäni lukea lisätietoja, ei CBD-tuotteista ollut kovin paljon suomeksi saatavilla, mutta nyt ovat asiat jo toisin.
CBD tuotteet on valmistettu pääasiassa hampun kukinnoista, eivätkä sisällä huumaavia ainesosia. Ne ovat tarkasti valvottuja nimenomaan sen vuoksi, että hampusta voidaan saada myös huumaavia tuotteita. Ehkä juuri ne muut hampputuotteet ovat aikaansaaneet salaisuuksien verhon tällä erityisesti kehitetylle hamppulajikkeelle. Lue lisää CBD-tietosanakirjasta.
CBD-tuotteiden teho tulee kannabinoideista, jotka vaikuttavan kehomme endokannabinoidijärjestelmässä olevien reseptorien kautta, mutta koska kyseessä on luontaistuote, eikä lääkevalmiste, on sen vaikutukset epäselvemmin kerrottavissa, koska tuotteelle ei ole tehty sellaisia kliinisiä testejä kuin lääkevalmisteille. Lisäksi koska kuitenkin tuote pohjautuu luonnossa kasvavaan kasviin, on jokainen tuote-erä aina hieman erilainen kuin edellinen, riippuen kasvuolosuhteista – vaikkakin itse tuote valmistetaan laboratorioissa.
Trendituotteeksi nopeasti
CBD-öljystä tuli nopeasti muotituote ja sitä käytetään niin kauneudenhoitoon kuin moneen kehomme häiriötilaan. Toiset saavat siitä apua nukahtamiseen, toiset ahdistukseen, jotkut eivät mihinkään. Tuotteita on markkinoilla kohtuullisen paljon, ja tärkeintä onkin tuotetta testatessa, ostaa se luotettavasti lähteestä, eli luotettavasta verkkokaupasta tai siitä oman kaupungin luontaistuoteliikkeestä tai tavaratalosta.
Mikä sitten aiheuttaa sen salaisuusmaisen tunteen CBD-tuotteiden parissa? Totta kai hampun toisen osan tuottama THC, joka on sitten päihdeaine. EU alueella kasvatettu luomuhamppu, josta CBD-öljyt uutetaan ei saa sisältään kuin 0,02 % THC-yhdisteitä. THC on se kannabiksen pääaine, psykoaktiivinen yhdiste, joten kun CBD-tuotteita myydään, pitää ymmärtää, että niillä ei käytännössä ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa kuin vain se lähtökasvi.
Testaamaan tuotetta?
Netissä on jo toimittajiltakin testejä tuotteen vaikutuksista, mutta kannattaa aina muistaa, että luontaistuotteiden vaikutus on jokaiselle meistä hieman erilainen. Toiset saavat apua jostain tuotteesta, joka taas ei toimi toiselle lainkaan. Kehomme ovat monimutkaisia kokonaisuuksia ja kaikkeen vaikuttavat meidän omat elintapamme, työ, liikunta, ravinto, juominen ja uni – sekä totta kai myös sosiaaliset suhteemme ja oman mielemme hyvinvointi.
Jos sinä tai joku toinen saa hyöytä CBD-tuotteesta, ei siinä ole mitään pahaa. Muistat vain, että sillä todellakaan ei ole mitään päihdyttävää tai huumaavaa vaikutusta vaikka se onkin hampusta uutettua.

"Tekstejä sinne sun tänne aiheesta kuin aiheesta kun aikaa ja intoa löytyy"

  • ylös 7
  • alas 1

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat