Tuomas

Monella meistä on työ, jossa tapahtuneet ja tapahtumattomat asiat vaivaavat vielä työpäivän jälkeenkin. Joillakin on lisäksi vieläpä työ, jossa nähdään ja kuullaan ihmiskohtaloista, suhteista ja niiden iloista sekä suruista. Tällaiset asiat varsinkin ovat omiaan kummittelemaan työntekijän mielessä, eikä ihme, sillä empatia ei katso aikaa eikä paikkaa. Joskus kuitenkin tämä voi aiheuttaa lisää stressiä, jolloin on hyvä oppia ohjaamaan työssä tapahtuneiden asioiden vatvominen muualle. Kuntosalit ovat oivia paikkoja hikiliikuntaan mutta kotona pysyville vinkiksi, verkossa voi pelata ja pitää hauskaa monenlaisilla vaihtoehdoilla.

Edellä mainitulla verkkosivulla voi tutustua rahapelaamiseen ihmeelliseen maailmaan, jonka jännitys voi viedä ajatukset helposti muualle, varsinkin jos pelaa omalla rahalla - vaikka sitten pienilläkin panoksilla. Monia pelejä voi pelata kuitenkin leikkirahalla. Tällainen demotilassa pelaaminen on myös hyvä tapa tutustua pelin sisältöön ja mekaniikkaan. Joka tapauksessa pelaaminen on erinomainen tapa ohjata ajatukset muualle kuin oman työn sisältöön.

Kuntoilua kunnolla

Kuntosaleja on syntynyt Suomeen runsaasti, joten niissä pääsee helposti omin avuin harrastamaan kunnon hikiliikuntaa, jossa ajatukset lähtevät työasioista helposti pois päin. Itse kuntoilu sopii varmasti monille, mutta kannattaa myös harkita erilaisia ryhmiä, joissa ohjaaja pitää yllä tahtia eikä päästä otetta herpaantumaan. Nämä ryhmät tempaavat mukaansa myös vertaistuen ansiosta, sillä koska kukaan ei halua ryhmässä löysäillä, pysyy tahti kovana eikä kenelläkään ole mitään muuta mahdollisuutta kuin ajatella pelkästään sitä, että tunnin tavoite tulee saavutettua.

Kuntosaleilla on usein myös tarjolla erillistä maksua vastaan personal trainereiden ohjaamia yksilöohjaustunteja. Henkilökohtaiset treenaajat ovat palkattu myös sitä varten, että kuntoilijan kuntotavoite täyttyy - oli sitten tavoitteena pelkkä kunnon lisääminen tai sitten samalla myös painon pudotus. Personal trainerille voi myös tuntien suunnitteluvaiheessa rohkeasti kertoa omasta työstään ja siitä toiveesta, että ajatukset työmaalta pitäisi saada kuntoilun ajaksi pois. Näin ohjaaja voi suunnitella tunnista sopivan intensiivisen, jossa turhia taukoja ei ole.

Erilaista pelaamista

Pelaamista ei aina tarvitse harrastaa rahasta, sillä joillekin sopii pelikonsoleillakin tai tietokoneella pelaaminen. Jos taas ei ole aiemmin ollut tavallisen videopelaamisen ystävä, voi olla tarpeen kokeilla virtuaalista todellisuutta eli VR-laseja peleissä. Näillä laseilla pelaaj uppoutuu täysin peleihin, jolloin ajatukset ohjautuvat takuuvamasti muualle. Usein VR-pelit ovat muuten sopivan yksinkertaisia, että kuka tahansa oppii niitä pelaamaan. Vaikeus voi tulla siitä, koska pelaaja kokee olevansa tässä virtuaalimaailmassa aivan itse.

VR-peleissä kadotaan toiseen maailmaan ja tällainen eskapismi voi olla oikein terve tapa jättää työasioissa koettujen asioiden vatvomista vähemmälle. Toisille taas rahapelaaminen sopii paremmin, sillä niissä pelit ovat vieläkin yksinkertaisempia mutta panostaminen tuo oman jännitysmomenttinsa. Toisille sopii tässä maailmassa pysyminen ja kunnon kuntoilu. Olipa tekotapa mikä tahansa, kannattaa miettiä omalle kohdalle sellainen harrastus tai vapaa-ajan vietto, mikä vie todellakin ajatukset muualle. Vaihtoehtoja on runsaasti tarjolla kaikille.

  • ylös 5
  • alas 1

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat