Noopmees

Akseli Axle (72) on 189 senttiä pitkä, ja hänellä on nykyään puolikalju harmaa tukka. Hänen ulkonäössään ei ole oikeastaan mitään muuta erikoista, paitsi eläkkeelle jäätyään hän on alkanut käyttämään joka päivä tyylikkäiden ja laadukkaiden pukujen kanssa erittäin tummia, paksusankaisia, silmälaseja.
Akselin molemmilla vanhemmilla oli tupakka-addiktio, kun molemmat polttivat vähintään pari askia päivässä ja se Akselista tuntui pahalta jo aivan pienenä poikana. Myöhemmin Akseli on elämänsä aikana ollut monesti aika murtunut. On ollut monenlaista sairautta, verenpainetta, diabetesta, ja useita pinnallisia laskimotukoksia oikeassa jalassa. Vaikeuksia on ollut myös työelämässä, hänellä ei ole koskaan ollut vakituista työpaikkaa vaan pätkätöitä, osa-aikatöitä, loman sijaisuuksia. Ja eläke on näin jäänyt varsin pieneksi.
Koskaan Akseli ei ole mennyt työpaikkaan, jossa on ollut tupakanpolttajia. Hän on välillä elänyt kädestä suuhun jopa resuisissa ja nuhjuisissa vaatteissa toivottomana. Nyt Akselin elämä ja maailma on eläkeläisenä muuttunut täysin. Hän on täysiverinen pukumies.
Perinnön saatuaan nyt hän asuu pääavenuella niin modernissa kerrostalossa, jossa kukaan talon asukas ei enää polta tupakkaa. Kun Akselin vaimo alkoi ottaa päivittäin salaa hermosauhuja, mies päätti erota vaimostaan. Akselista ei ollut kovin mukavaa kun aviovaimo tuoksui tupakalta jopa kalliissa parin tonnin jenkkisängyssä.
Viimeisen kymmenen vuoden aikana Akselilla on ollut joitakin naissuhteita, mutta ei hän ole ollut mikään naistenkaataja, koska hän seurustelee kerrallaan vain yhden naisen kanssa, mikä ei tupakoi. Naistentansseista Akseli on hakenut tupakoimattomia naisia seurakseen ja se on ollut helppoa, kun hänellä on erittäin iso, hyvä ja tehokas nenä haistamaan tupakanhaju hengityksestä ja vaatteista, keltaisista sormista. Tansseissa Akseli suosikki on aina ollut villasta valmistettu puku, kesällä vaalea, talvella tumma.
Akseli ei ole koskaan pitänyt tupakkaa suussaan, eikä hän pitänyt sellaisia henkilöitä oikeina ystävinä, jotka sauhuttelivat. Edes kouluaikaan hänellä ei ollut paljon kavereita, kun osa sauhutteli läheisen kerrostalon roskalaatikkojen katoksella lähes päivittäin.
Kun pukumies näkee nykyään kadulla tulevan vastaan tupakan höyryt, hän siirtyy edelleen kadun toiselle puolelle. Hän arvelee, että se suojelee samalla myös koronasta. Kaupungin hallitukselle pukumies on äskettäin tehnyt aloitteen, jossa esitetään perustettavaksi savuton puisto, joissa myös koirien ulkoiluttaminen kielletään. Mies on esittänyt myös toria savuttomaksi alueeksi, sitä hän ei kuitenkaan tiedä, onko aloitteilla ollut oikea osoite.

  • ylös 1
  • alas 6

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat