Onko luontaistuote aina parempi vaihtoehto?

Eteerisiä öljyjä sisältävät sauna- ja kylpyöljyt ovat laimentamattomina myrkyllisiä.

Kaikki luonnosta saatava ei tee automaattisesti hyvää ihmiselle. Keskustelua herättävät esimerkiksi luontaislääkkeet ja luomukosmetiikka. Mitä vastaavat asiantuntijat?Lue koko juttu

Onko luontaistuote aina parempi vaihtoehto?

Kommentit (2)

Terveydestä kannattaa vastata itse ja siihen liittyy niiden tekijöiden tunteminen, joista on terveydenhoidossa apua.

Terveellisen, luontaisen, prosessoimattoman ja puhtaan ravinnon lisäksi terveydenhoitoa voi tehostaa lisäravinteilla, superfoodeilla (erityisen ravintorikkaat ruuat), yrteillä ja terveysmausteilla sekä lääkekasveilla. Oikein käytettynä em. asiat pitävät ihmisen lähes aina terveenä ja elinvoimaisena. 

Kemialliset lääkkeet rasittavat aina maksaa, lähes kaikilla on haitallisia sivuvaituksia ja 25 % niistä myös tappaa hyviä mikrobeja suoplessa.

Monet lääkkeistä aiheuttavat riippuvuutta ja ristiin käytettynä ja yksinkin arvaamattomia haittoja. Lääkeisiin turvautuva useimmiten jättää luotaiset keinot käyttämättä.

Lääkeiden käytössä pitäisi olla äärimmäisen pidättyväinen ja varovainen ja turvautua niihin vain kun muu ei auta. Nekään eivät useinkaan auta. 

Keho haluaa aina terveyhtyä itse ja käyttää omia mekanismejaan siihen, joita ihmisen tulee viisaasti vain vahvistaa. 

Yrttilääkkeet ovat lähes aina turvallisempi vaihtoehto, mutte tietysti niidenkin kanssa voi tehdä virheitä ja saada aikaan haittoja. 

Veli-Jussi "Vessi" Jalkanen

Vierailija

Lainaus netistä: "Kovin moni sen sijaan ei tiedä, että lisäravinteissa on olemassa kolmea eri laatuluokkaa, Feed grade(eläimille tarkoitettu), Food grade(elintarvikelaatuinen) ja Pharmaceutical grade(farmaseuttinen laatu).
Erään tutkimuksen mukaan maailmalla myytävistä lisäravinteista n.97% on korkeintaan Food grade laatuisia, joten niitä erittäin korkealaatuisia tuotteita ei ihan joka hyllystä löydy.
Laadustaan tunnetut merkit, kuten esim. La Muscle, Skip, Solgar, Twinlab, pyrkivät tuotteissaan Pharmaceutical grade laatuun, ja siksi ovat saaneet erittäin hyvän maineen terveys/lisäravinnealalla.

Suomalaisten urheilijoiden kannalta vain on harmi, että hyvin harva huippu-urheilija Suomessa käyttää La Muscle/Skip/Solgar/Twinlab-laatuisia ravinteita, vaan yleensä on käytössä ns. markettiravinteet, jotka yleensä ovat laadultaan vain Food grade luokkaa. Loukkaantumiset ja leikkauspöydälle joutumiset yleensä johtuvat kehon liiallisesta kuormittamisesta sen kestokykyyn nähden, ja ravinnolla/ravinteilla on todella iso osuus loukkaantumisten ennaltaehkäisyssä. 
Moni urheilija on myös mainoskasvoina sellaisillekin lisäravinne/vitamiinifirmoille joilta ei esim. löydy valikoimistaan riittävän vahvoja ja laadukkaita vitamiineja huippu-urheiluun, joten silloin urheilijalla on joko vitamiinivajaus, tai sitten jätetään kertomatta asian koko totuus. 
(RDA 100% tai 200% ei riitä huippu-urheilijalle, vaan pitää olla kovemmat vitamiinipitoisuudet)"

Jos tuo teksti on totta niin sehän tarkoittaa että suurin osa luontaistuotteista ei ole korkealaatuisia ja siksi luontaistuotteet eivät välttämättä toimi niin hyvin kun laatu ei ole riittävän hyvä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat