Tein pienen helpon jutun parissa minuutissa ja sen jälkeen seuraavan 15 tunnin aikana minulta katosi ruoanhimo. Sen jälkeen en ole enää ajatellut tai himoinnut suolaisia- tai makeita herkkuja ja se olo on nyt kestänyt 3 viikkoa. Minulle tapahtui ihme 30 vuoden tuloksettomien laihdutusyritysten jälkeen.

Haluan kertoa kokemuksestani jos siitä on hyötyä muilla ylipainon kanssa taisteleville, en ole myöskään nähnyt suomalaisilla foorumeilla paljoa keskustelua asiasta, ehkä on aika sille. Kuumakalleille tiedoksi, kerron tässä vain kokemukseni, en myy tai yritä edistää minkään tuotteen tai palvelun myyntiä.

Taustaa
Olen keski-ikäinen mies joka ollut koko elämänsä reippaasti ylipainoinen, viimeiset 25+ vuotta kokoajan painoni ollut 100-120 kg. Rakastan roskaruokaa, pizzaa hampurilaisia, meksikolaista, jäätelöä ja karkkia. Olen aina syönyt isoja annoksia. Olen suurimman osan elämästäni yrittänyt laihduttaa mm. muuttamalla ruokavaliota, liikkumalla lisää, käymällä painonvartijoissa ja työpaikan ravintoneuvojalla. Joka ikinen kerta jollain aikataululla on itsekurini pettänyt ja olen palannut lopulta vanhoihin kaavoihin. Epäterveellinen ruoka on aina ollut kuin huumetta minulle, jokainen ylipainoinen tietää tämän liiankin hyvin. Mutta muutama viikko sitten tapahtui jotain ihan uutta.

Mitä tein
Olen lukenut viimeisen vuoden aikana muutaman artikkelin tutkimuksista joka koskee vatsabakteereiden siirtoa ja sen vaikutuksista ylipainoon ja moneen muuhun vaivaan ja sairauteen. Artikkeleita löytyy jos googlaa "Fecal Transplant obesity". Siellä sanotaan että toimenpide on kivuton ja on usein toiminut yli 95% testatuista ihmisistä. Siellä kerrotaan että toimenpiteen tekee lääkäri ja ensin tarkasti tutkitaan ja varmistutaan että bakteerikannan luovuttaja on ehdottoman terve ja normaalipainoinen. Käytännössä siis siirretään hyvin pieni määrä terveen luovuttajan ulostetta sairaan tai ylipainoisen henkilön suoleen. Kuulostaapa epämukavalta, mietin, mutta se on todella pieni vaiva jos toimenpide toimii.

Sitten näin kirjoituksia ja sivustoja joissa sanotaan että toimenpide on helppo tehdä kotona itse. Siirrät vain pienen määrän terveen läheisesi tai muun henkilön ulostetta omaan peräsuoleesi ja vaikutus alkaa heti, lisäksi useassa paikassa mainitaan että JOPA YKSI KERTA RIITTÄÄ. Niinpä päätin siltä istumalta kokeilla asiaa ja tehdä siirron itse. En jaksa enkä halua lähteä etsimään asiaa tuntevaa lääkäriä eikä minulla olisi siihen rahaakaan tällä hetkellä. Eikä netin mukaan lääkärit vielä saa sitä edes tehdä tähän tarkoitukseen muuten kuin tutkimusprojekteissa joihin on vaikea päästä. En tunne että minulla oli mitään menetettävää, joten päätin ottaa riskin. (jatkuu)

  • ylös 4
  • alas 7

Kommentit (1)

(jatkoa)

Elämäntilanteeni on asian kannalta sopiva, meillä on tarhaikäinen lapsi jonka potan tyhjennän päivittäin. Lapseni on myös hyvin laiha. Siinäpä sopiva luovuttaja ja varmasti minulle turvallisin, tiedänhän täsmälleen lapseni sairaushistorian ja ruokavalion. Jos noin pienellä vaivalla saisin painonhallinta ongelmaani muutosta niin haluan ehdottomasti tietää toimiiko se. Lisäksi eihän se edes maksa mitään. Kaivoin kaapista käyttämättömän lääkeruiskun (lapseni lääkepullon mukana oli tullut sellainen mutta sitä ei ole koskaan käytetty), leikkasin veitsellä siitä pään pois jotta siitä tuli putkilo. Sitten illalla kun tyhjensin lapseni potan, laitoin samalla ruiskuun noin 2 sokeripalan verran sitä itseään ja naps, laitoin ruiskulla sisällön omaan kankkuuni. Helppoa ja siistiä. Menin nukkumaan ja pidin huolen että en kävisi isommalla hädällä ennen seuraavaa päivää jotta bakteerit ehtivät siirtyä minuun.

Seuraavana päivänä havahduin että en tunne nälkää, outoa, söin kyllä aamiaisen normaalisti mutta iltapäivällä 4-5 aikaan tajusin en ollut ajatellut ruokaa koko päivänä! Normaalisti olisin jo syönyt lounaan ja monta herkkupalaa siinä välissä. Minulla oli muuten normaali olo mutta ei nälkää. Söin päivällisen mutta tunsin ennen kuin olin lopettanut että vatsani oli täysi!!? En ole tuntenut tuota tunnetta tuossa vaiheessa ruokailua moneen kymmeneen vuoteen. Mietin, tällaistako on omistaa normaali ruokahalu? Nyt siitä on kulunut 3 viikkoa, paino tippunut kokoajan ja olen odottanut josko olo muuttuu takaisin entiseen mutta ei näy mitään merkkejä siitä. Nyt ruoka ja herkut eivät maistu enää niin hyviltä kuin ennen, mutta se on pieni hinta asian eduista. Kokeilin ostaa suklaapatukan ja se maistui lähinnä yhdentekevältä. Ensimmäiset 3-4 päivää oli vatsassa outoa oloa ja ilmavaivoja mutta ne hävisivät sen jälkeen. Ruoanhimon lisäksi hävisi kaksi muutakin vaivaa, mutta kerron niistä myöhemmin lisää.

Voin sanoa omalta osaltani ja ainoastaan omaltani, että itsetehty bakteerinsiirto toimii. En tiedä onko vaikutus pysyvä, aika näyttää sen, yritän kirjoittaa tänne lisää jatkossa. Suosittelen googlaamaan ja lukemaan asiasta ensin, sillä jos luovuttajalla on sairauksia niin ne saattavat siirtyä sinuun. Kukaan ei varmaan halua bonuksena esim. kaksisuuntaista mielialahäiriötä tai syöpää.

Mutta, näköjään ihmeitäkin tapahtuu

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat