Syö kunnon aamiainen – estät kaamoskilot

Kunnon aamiaisella on 3 nyrkillistä ruokaa: kokojyvää, kasviksia ja proteiineja.

Harva herää suklaanhimoisena. Pimeän ajan mieliteot tulevat vasta illalla. Paras keino vastustaa herkkuhimoa onkin syödä kunnon aamiainen.Lue koko juttu

Syö kunnon aamiainen – estät kaamoskilot

Kommentit (2)

Muokattu
klo 8:51 | 17.11.2020

Kaikkien ruoka-aineiden sotkeminen samaan ateriaan on vastoin kivikautista fysiologiaamme.       

     Vatsamme osaa selvittää monen ruuan sotkun huonosti, koska eri ruoka-aineet vaativat erilaisia sulatusentsyymejä ja vatsassa niiden "taistelusta" tulee vain turvonnut, raskas ja kaasuinen olo ja pitemmän päälle tulehdusta.  

       Maassamme hyvin yleiset erilaiset vatsan tulehdus-, toimimattomuus- ja häiriötilat ovat juuri osoitus väärästä ruuan annostelusta, ajoituksesta mutta myös hätäisestä syömisestä ja huonosta pureskelusta.

     Yllättävän monen ruuansulatusjärjestelmää häiritsevän viljan (ja erikoisesti gluteiinipitoisten rukiin ja vehnän) sotkeminen ravitsemukseen on ongelmallista lisääntyvien ja usein piilevien yliherkkyyksien takia. 

     Vatsatulehduksen kanssa ei ole myöskään leikkimistä. Vatsan syövät ovat aika yleisiä. Vatsan piilevä tulehtuneisuus lisää kehossa myös sytokiinikuormaa, joka jo yksin ja yhdessä muiden piilevien tulehdusten (ien-, genitaali-, nivel-, rasvakudos- ym.) kanssa on rappeuttava ja vaarallinen yhdistelmä.

     Järkevin varhaisaamiainen on puhdas vesi, jolla nestekierto ja kuonanpoisto kannattaa herätellä kaikessa rauhassa.

     Vasta kun kehon energiajärjestelmät alakavat kunnolla herätä 2-4 t heräämisen jälkeen, kannattaa laittaa vatsaansa kiinteää ruokaa.

     Silloinkin minusta järkevintä on aloittaa kuitu- ja antioksidanttisella siemen-, hedelmä- marjasmoothiella, joka panee vaihtia suolen toimintaan ja sen runsaat suojaravintoaineet virkistävät. 

     Lounas 2-3 t aamiaisen jälkeen on oikea päivän pääateria harkittuine lisäravinteineen, joihin tähän aikaan mm. 100 - 150 mcg D-vitamiinia ehdottomasti kuuluu, jo koronan estonkin takia.    

Veli-Jussi "Vessi" Jalkanen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat