Laura

Meistä monet haluaisivat pitää kuntoa yllä, mutta aina löytyy joku syy miksi ei salille ehdi tai minkä vuoksi lenkille ei nyt voi lähteä. Yleensä vedotaan aikatauluihin tai väsymykseen, syksyisin ja talvisin myös huono sää riittää usein syyksi jättää kuntoilu väliin. Aloittamisen kynnystä voi kuitenkin madaltaa olennaisesti, mikäli kuntoillakseen ei kotoa tarvitse lähteä mihinkään. Tässä artikkelissa esittelemme vaihtoehtoja, jotka mahdollistavat kuntoilun kotosalla.

Juoksumatto

Juoksumatolla on turhankin huono maine joissakin piireissä. Sanotaan, että turha sellaista on hommata, kun ainahan voi mennä ulos juoksemaan. Useat kuitenkin tietävät, että tavalliselle sohvaperunalle se ulos juoksemaan tai kävelemään lähteminen ei ole ollenkaan niin helppoa kuin kuvittelisi. Jos ulkona sataa tai on pakkasta, houkuttelee se kotisohva huomattavasti enemmän. Varsinkin kun jo pukeutumisessa pitäisi ottaa huomioon vallitseva keli, joten alkuvalmistelut vievät aikaa.

Juoksumatto eliminoi kaikki edellä mainitut ongelmat. Matolle voi mennä vaikka kalsarit jalassa juoksemaan tai kävelemään ja säätila on sama huoneenlämpö mikä muutoinkin. Sateesta ei tarvitse huolehtia. Monen mielestä juoksumatolla käveleminen on tylsää, kun ei ole mitään maisemia katseltavaksi, mutta mikään ei estä katsomasta samalla televisiosta suosikkisarjaa tai vaikkapa pelaamasta live blackjackia tai muita kasinopelejä rauhallisesti kävellessään. Niin, nimestään huolimatta juoksumatosta voi olla hyötyä, vaikka ei koskaan ottaisi sillä juoksuaskeltakaan. Maton nopeuden voi pitää niin pienenä, että juoksemisen sijaan kävelee mukavan tovin ja sillä tavalla kohottaa kuntoa. Juoksumatoissa on myös esimerkiksi mäkitoiminto, jolloin voi simuloida ylämäkijuoksua tai -kävelyä ja muutenkin tarkat mittarit juoksunopeudelle ja matkalle, joita et ulkona tehtävällä lenkillä saa tilastoitua ilman erillisiä laitteita. Mikäänhän ei estä aina välillä menemästä ulos lenkille, mutta juoksumatto on hyvä olla vaihtoehtona madaltamassa lenkille lähtemisen kynnystä.

Käsipainot kotona

Jos lenkille lähtemisen kynnys on korkea, niin samaa voidaan sanoa myös kuntosalille lähtemisestä. Toki joukossamme on paljon kuntoilijoita, joille kuntosalilla käyminen on suorastaan henkireikä, mutta paljon on myös meitä muita, joita ajatus painojen nostelemisesta hikisenä ei sinänsä viehätä, mutta siinä vaiheessa kun saa aikaiseksi kuntosalille lähteä, olo tuntuu kuitenkin hyvältä.

Kotiin ostettavilla käsipainoilla voi ainakin osan kuntosalin hyödyistä kattaa myös kotona. Painoja voi nostella vaikka television katselun lomassa tai ristisanoja ratkaistessaan ja koska painoja voi luonnollisesti ostaa erikokoisia, voi tämän harjoituksen suunnitella halunsa mukaiseksi.

Monitoimilaite

Monitoimilaitteet sopivat hienosti tavalliselle kuntoilijalle. Niitä käyttämällä voi harjoittaa kaikkia lihasryhmiä ongelmitta ja saada samat hyödyt kuin kuntosalilla käymisestä. Monitoimilaitteen ongelmiin kuuluu ylläpito, helposti rikki menneet osat jäävät korjaamatta pitkiksi ajoiksi ja sitä kautta kyseiset osat laitteesta käyttämättä. Toinen ongelma on laitteen vaatima tila. Kaikki eivät halua olohuoneeseensa monitoimilaitetta hikistä puurtamista varten ja välttämättä ylimääräistä tilaa ei asunnossa ole.

  • ylös 1
  • alas 0

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat