Rasvalla on väliä – pelkkä oliiviöljy tai voi ei suojaa elimistöä

klo 14:44 | 8.1.2021
Tarvitset pehmeitä rasvoja noin pari ruokalusikallista joka päivä. Vaikka hyvillä rasvanlähteillä ei tarvitse hifistellä eikä jokaisen öljyn ominaisuuksia opetella ulkoa, toiset öljyt ovat parempia kuin toiset.Lue koko juttu
Sellainen, "Hyvä Terveys"- artikkeli tällä kertaa.
Eiköhän toi rypsiöljyn terveelliseksi väittäminen oo jo aika kulunut vitsi.. hohhoijaa🥱
Margariinit sisältävät nykyisin myös palmuöljyä, joka on erittäin haitallista sydän- ja verisuoniterveydelle.
Palmuöljyn käyttäminen lisää sademetsien tuhoa sekä ilmastopäästöjä. Erittäin huono valinta.
Juuri näin! Siis terveyden voi todella pilata näillä rypsiöljyillä. Kauheaa petosta suomalaisille.
Niin, kun tottahan se on. Hyvä joskus muistutella, rasvalla on väliä :)
WHAT ?
Mitkä ovat perusteesi, että petosta ???
Sitä mainostetaan,mitä halutaan kulloinkin myydä.
Eikö muita perusteluja? Nyt olisi hyvä tilaisuus valistaa niistä rypsiöljyn vaaroista
MITEN NIIN PILAA TERVEYDEN? Onko huonompaa ja miksi on huonompaa kuin oliiviöljy? Onko parempi käyttää rypsiöljyä paistamiseen kuin esim voita tai margariinia? Kertokaa te joilla on tietoa. Itse käytän rypsiöljyä (en koskaan rapsi) paistamiseen ja neitsytoliiviöljyä salaatinkastikkeisiin.
Olen jo kauan sitten 'oppinut' että rapsiöljyssä huono omega3/omega6 suhde. Oliiviöljyllä lienee tutkitusti sydänterveyttä parantavia ominaisuuksia, mitä taas rypsiöljyllä ei ole voitu osoittaa olevan. Olenko propakandan uhri?
Rapsiöljy on terveellistä
Ei USAssa eikä monessa muussakaan maassa mitään rypsiöljyjä käytetä.
Kaiken lisäksi moni on sille allerginen.
Kuten esim minä.
Luuletko joku vielä nykyisin, että voi on terveellistä 🙄? Ei kai sentään.
Voita ei mikään. Voita
Suurelle yleisölle ja ilmeisesti Schwabillekin on tuntematon asia, että siemenöljyissä (lukuunottamatta pellavaa) Omega6 rasva on pääasiassa linolihappoa, joka aiheuttaa piilevää tulehdusta suolistossa, jota suomalaisissa on todella runsaasti.
Kaikkia tulehdustekijöitä kannattaa välttää kuin ruttoa, ml huonot rasvat kuten etyyliesteröidyt halvat siemenöljyt ja EU:n elintarvikevirastonkin epäterveellisenä varoittama palmuöljy, joista tehdään margariineja ja käytetään valtavasti eines- ja roskaruuissa.
Mielenkiintoista, että en ole koskaa nähnyt Schwabin moittivat palmuöljyn ilmiselviä ja näytettyjä haittoja.
Ruoka kannattaa koostaa niin, että siinä on paljon hyviä luonnollisia rasvoja kuten munaa, rasvaista kalaa, pähkinöitä, siemeniä, avokadoa, kaakaota ja kookosta sekä näiden lisäksi käyttää reilusti oliiviöljyä mutta myös voita ja kookosrasvaa.
Kun itse siirryin rasvaisemmalle ja kuitupitoisemmalle ruualle vajaa 10 v sitten, veriarvot paranivat paljon, ml veren sokeri.
Jos emme syö rasvaa, saamme väkisinkin liikaa tärkkelyspitoisia ja verensokereita nostavia hiilareita, koska oikeasta määrästä proteiinia tulee vain 300 - 400 kcal, kilostakaan kasvikunnan tuotteita vain enintään saman verran, joten 1000 - 2000 kcal pitää kattaa jollakin, eli järkevimmin luonnollisilla rasvoilla, joita keho lisäksi tarvitsee.
Maailman ylipaino-ongelma on tullut juuri siitä, että syömme tarkkelys- (vilja...) ja sokeripitoisia hiilareita niin paljon vähärasvaisuuden harhassa, että veren sokeri on usein koholla, nostaa painoa, rasvoittaa maksan ja aiheuttaa muistisairauksia (=kolmas sokeritauti) .
Tämä kaikki tietysti sopii sairaanhoitoteollisuudelle, joka nettoaa miljardeja hoitaessaan suoraan tai välillisesti sairastuttavia lihavuussairauksia.
Veli-Jussi "Vessi" Jalkanen
Kaikkia lisättyjä rasvoja kannattaa välttää! Rypsiöljy pahin kaikista!