Vierailija

Intialainen ortopedi Ashok Rajgopal kertoo joogan terveysriskeistä. Fysioterapeutti Matt Toddman sanoo, että selkäkivuista kärsivien tulee olla hyvin varovaisia harjoittaessaan joogaa. Terapeutti Jake Kennedy (Kennedy Brothers Physical Therapy in Boston) on kertonut että puolen vuoden aikana heidän viiden klinikan vastaanotolla joogan aiheuttamat kudos- ja nivelvammat ovat nelinkertaistuneet.

tekstin lähde; http://koti.phnet.fi/petripaavola/jooga.html

 • ylös 23
 • alas 18

Kommentit (16)

Käsittelen tätä aihetta myös Raamatun opetuksen valossa, koska se tuo todellisen ymmärryksen siitä mistä joogassa on oikein kyse.

 • ylös 25
 • alas 25
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Noi kaikki linkit ei mene oikeaan paikkaan tän foorumin kautta joten jos haluaa niihin tututustua nii on mentävä seb tyypin sivuilta klikkaamaan.

Ne on ihan päteviä linkkejä melkein kaikki ja tosiaan pääosa on ei kristittyjen sivustoja. Ei ole puolueellisia uskovien linkkejä!

 • ylös 22
 • alas 16

petri paavolan artikkelihan on nimenomaan kirjoitettu 'kilpailevien' mielenhallintametodien (eri uskontojen) näkökulmasta.
Jooga on ainakin minulle loistava kuntoilumuoto joka rauhoittaa ajatukset keskittymisellä. Myös uimalla pääsen samanlaiseen mielentilaan ja uskoisin että mikä tahansa urheilumuoto väkisin tai liian voimakkaasti harjoitettuna voi olla vaarallista keholle.

 • ylös 21
 • alas 20

Jooga aiheuttaa ongelmia mm. polvissa (rusto ja nivelet), revähtymät ja venähdykset kaulan alueella jota erityisesti pääseisonta aiheuttaa. Notkeat tai notkeuteen taipuvaiset ihmiset voivat loukata itseään taipumalla liian syvälle asentoihin, jotka voivat tuottaa ongelmia. Terapeutti Jake Kennedy (Kennedy Brothers Physical Therapy in Boston) on kertonut että puolen vuoden aikana heidän viiden klinikan vastaanotolla joogan aiheuttamat kudos- ja nivelvammat ovat nelinkertaistuneet.

Monet joogan harrastajat puolustelevat joogan aiheuttamia terveysongelmia sanomalla, että urheilussakin tulee rasitusvammoja ja loukkaantumisia, niin miksei siis joogassakin. Jooga on henkisen kasvun opetusta, jossa ihmisille opetetaan, että jooga-asentojen ja liikkeiden kautta ihmisen kehittyy henkisen kasvun tiellä kohti viisautta ja valaistumista. Joogaa ja sen aiheuttamia vammoja ei voi verrata urheiluvammoihin, koska joogaa markkinoidaan viisauden ja terveyden lähteenä, joka ei riko ihmisen kehoa, vaan pitää sen hyvässä kunnossa. Tämä tarkoittaa sitä, että jos joogan henkisen kasvun tie olisi totta, niin joogan kautta ihminen ei rikkoisi omaa kehoansa. Koska joogan henkisen kasvun tie perustuu saatanalliseen valheeseen, niin siksi joogan harrastajilla esiintyy niin paljon terveysongelmia.

Urheilussa tunnustetaan se että harjoittelu voi aiheuttaa erilaisia vammoja, mutta joogassa opetetaan, että joogan fyysiset harjoitteet tuovat terveyttä sekä auttavat korjaamaan erilaisia vammoja. Urheilua ja joogaa ei siis voi verrata keskenään, sillä urheilu tunnustaa reilusti erilaisten vammojen syntymisen mahdollisuuden harjoituksen kautta, mutta jooga opettaa että sen fyysinen harjoite parantaa ja edistää ruumiinterveyttä ja kuntoa. Näin voi aluksi tapahtuakin joogassa, mutta mitä pitemmälle joogan harrastaja etenee fyysisissä harjoituksissaan, niin sitä todennäköisemmin hän vaurioittaa omaa kehoansa.

Joogan henkinen kasvu kulkee käsi kädessä fyysisen harjoituksen kanssa. Tämä tarkoittaa sitä, joogan harrastaja kehittyy koko ajan fyysisissä harjoituksissa ja venyy ja taipuu koko ajan enemmän ja enemmän. Kun ihminen venyy ja taipuu koko ajan enemmän luonnottomissa asennoissa, joita joogassa on niin enemmin tai myöhemmin ihmisen keho kokee vaurioita. Tästä on todisteena intialaisen ortopedi Ashok Rajgopal todistus, jonka mukaan hän on asentanut lukuisia keinoniveliä sekä suorittanut useita polvileikkauksia johtaville joogaguruille.

teksti kopsattu http://koti.phnet.fi/petripaavola/jooga.html#7

 • ylös 21
 • alas 19

raamattu ei tuo todellista ymmärrystä mistään. se on satukirja jonka takia on tapettu ihmisiä enemmän kuin minkään muun asian takia

 • ylös 21
 • alas 22
Vierailija

Ja senkö pitäisi vakuuttaa?

Kuka tahansa voi listatata "kirjoituksensa" loppuun vaikka mitä saitteja, se ei kuitenkaan ole sama kuin lähdeviittaukset. Mitä ja miten hän on niitä käyttänyt jää hämäräksi. Samoin wikipedia lähteenä ja youtube... Kenenkään ei ole pakko harrastaa joogaa. Sanoisin kuitenkin, että se edustaa huomattavasti vanhempaa kulttuuria kuin kristinusko on.

 • ylös 22
 • alas 21

Hyviä ja asiallisia lähteitä. En harrasta joogaa en ainakaan nyt ku olen tutkinut tuon avauksen linkin tekstin!

 • ylös 22
 • alas 20

joogassa, kuten muissakin liikuntaharrastuksissa, sattuu tapaturmia juuri siksi, että näitä lajeja harrastetaan yhdessä muiden kanssa. Tästä seuraa, että aloitttelija yleensä yrittää liikaa. Venyttää ja vääntää itseään enemmän kuin keho antaa myöten. Jooga ei liikuntaharrastuksena ole sen huonompi kuin mikään muukaan venyttely ja kuntoilulaji. On aivan omaa tyhmyyttä, jos ei kuuntele ohjaajaa ja yrittää vääntää itseään samaan malliin kuin esim jo pitemmän aikaa lajia harrastanut vierustoveri. - tai kenties matkii jopa ohjaajaa!
On aivan tyhmää lähteä etsimään verukkeita liikuntaharrastusten epäterveellisyteen jostakin raamatusta tai muusta pyhästä kirjasta. Jos tuohon mennään, niin naiset tuskin saisivat harrastaa minkään laista liikuntaa. Miehethän sen Raamatunkin ovat koonneet.
Tästä intialaisesta joogan syyttelijästäkään ei tiedä, mitä uskontokuntaa hän itse edustaa, joten hänkin on aivan jäävi puhumaan.
selkävammoja on tullut myös itämaisessa tanssissa ja sekin johtuu vain siitä, että aloittelija yrittää liikaa.
Yleensä kaikkiin itämaisiin lajeihin pätee heidän oma sanonta: kuuntele kehoasi ja tee niin kuin hyvältä tuntuu.

 • ylös 24
 • alas 19

Mitä ihmeen hömppää täällä viljellään! Joogan avulla olen itse saanut avun jatkuviin niska- ja hartiavaivoihini. Lisäksi jooga rauhoittaa ja rentouttaa mieltä. Joogassa ei ole kyse uskonnosta, vaan kehon ja mielen hyvinvoinnista. Oikeanlainen hengitys auttaa rentoutumisessa ja siinä, ettei liikkeitä tehdä väkisin ja kehon vastaisesti. Joogatunnilla myös neuvotaan siinä, miten liikkeet tehdään nivelille sopivasti. Tarvittaessa voi käyttää tyynyä apuna. Joogassa harjoitukset tehdään omaa kehoa kuunnellen. Väkisin vääntäen liikkeitä ei nimenomaan saa tehdä: jos sattuu, liike pitää lopettaa. Makealta tuntuva venytys on oikein, pistävä tunne ei.

Joogalajeja on useita ja niistä voi valita juuri itselleen sopivan vaihtoehdon. Huonokuntoisen ja jäykän ihmisen ei kannata mennä astangajoogaan, vaan valita vaikka lempeämpi hathajooga. Kundaliinijooga puolestaan on samaan aikaan tehokas sekä fyysisesti että avartaa henkisesti. Ja fitness- ja tanssinomainen jooga groove saa hien pintaan unohtamatta joogassa tärkeää rentoutusta.

Joogasta tulee monelle elämäntapa ja hyvinvoinnin lähde. Jooga auttaa hyväksymään itsensä ja ympäröivän maailman entistä paremmin. Olisi siten oivallinen harrastus myös monille uskovaisille, jotka oman uskonsa nimissä väittävät tekevänsä hyvää, vaikka todellisestä suvaitsevaisuudesta ja hyväntekemisestä ei ole tietoakaan.

 • ylös 22
 • alas 20

"Kristilliset Saatanan ohjaamat" henkilöt reagoi kaikkeen aina niin provosoituneesti. xP

Tai siltä se ainakin näyttää, että itse piru olisi ottanut heistä vallan.

Mun täytyy puoltaa näitä joogan terveysvaikutuksia, itsellänikin selkävaikeuksia ja yin-jooga, eli syvävenytys on auttanut ainakin selkärankareumaan ja jopa näkö on parantunut lihasjäykkyyksien hälvetessä. Tunnen oloni terveeksi kuin lapsi.

Kannattaa suhtautua siihen joogaan vain fyysisenä harjoituksena, kuten useimmat länsimaiset tekevät – eikä ainakaan ruokkia psykoosiaan entisestään maalailemalla piruja seinille. :) ;D

 • ylös 18
 • alas 18

Jooga ei kaikille sovi, se on fakta. Mutta nuo raamatulliset perustelut ja muut hömpät vievät kaiken uskottavuuden sivustolta. Itse olen joogaa muutamia kertoja aloitellut ja aina todennut sen omalle keholleni täysin sopimattomaksi. Mikään varovaisuus ei ole asiassa auttanut. Silti uskon lajin olevan joilekin oikein passelin.

 • ylös 20
 • alas 17

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat