Seuraa 

Valitse sopiva aihealue [u]Hyvän terveyden foorumista[/u] ja aloita uusi viestiketju.

  • ylös 3
  • alas 2

Kommentit (5)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Couperosa-ihon tunnistaa herkästi punoittavista poskista ja ihon läpi kuultavista laajentuneista pintaverisuonista. Monella vaiva on perinnöllinen johtuen esimerkiksi verisuonten seinämien rakenteen heikkoudesta ja hormonitoiminnasta. Myös ahkera auringonotto ja hieman liian kovakourainen ihon käsittely voivat olla syynä couperosaan.

Laajentuneet pintaverisuonet eivät ole vain kuivan ja herkän ihon ongelma, vaan vaiva voi tulla myös herkästi rasvoittuvalle ja suurihuokoiselle iholle. Tämä aiheuttaa haasteita ihon hoidossa. Sekä kuivaa että rasvoittuvaa couperosaihoa tulee kuitenkin suojata tehokkaasti auringolta, joka ei paitsi vanhenna ihoa myös hankaloittaa couperosan oireita.

Auringonsuojavoiteeksi kannattaa valita kasvojen iholle tarkoitettu tuote, jossa on suojakerroin vähintään 30, mielellään 50 tai 50+. Tarkista tuotteesta, että se suojaa myös UVA- säteiltä. Voide on hyvä levittää noin puoli tuntia ennen ulosmenoa. Jos ulkona on pidempään, voi käsilaukkuun sujauttaa vielä stick- muotoisen aurinkosuojatuotteen, jota voi näppärästi levitellä nenän, poskipäiden ja huulten alueelle pitkin päivää.

Meikit suojaavat auringolta noin 15 suojakertoimella, ellei valmistaja ole muuta maininnut. Couperosaihon suojaksi se ei yksin riitä, vaan alle kannattaa laittaa suojaa erikseen. Kun päivän riennot ovat ohi, kasvot kannattaa puhdistaa hellävaraisella puhdistusemulsiolla ja pirskottaa päälle rauhoittavaa kasvovettä sekä levittää couperosaiholle tarkoitettua voidetta. Apteekista löytyy loistavia, hinta-laatusuhteeltaan hyviä couperosaihon tuotteita esimerkiksi Avénelta, La Roche Posaylta ja ACO:lta.

Varsinkin näin kesäaikaan on monen mielessä mökkisaunan löylyt. Koska couperosaiho ei oikein tykkää kuumuudesta, kannattaakin iholle sipaista suojaavaa voidetta ennen löylyyn menoa. Erityisesti tähän tarkoitukseen löytyy stick- tuote esimerkiksi Dermalogican valikoimista. Tai sitten voi hankkia kaupasta iki-ihanaa Vitalista Paola Suhosen suunnittelemassa kauniissa peltipurkissa ja laittaa sitä ohuen kerroksen suojaksi iholle ja huulille. Toimii!

Vastaajana farmaseutti, estenomi Päivi Kousa

Kiitos vastauksesta :angel: Kysyisin vielä, omaa järjestystä, koska myöhäisheränneenä käytän kasvovettä, silmänympärysvoidetta, seerumia (lumene) heräte, olen saanut näytteen apteekista aco tuotteen vihreää voidetta poskipäihin, missä vaiheessa vihreä voide? Onko jo liikaa tököttiä, päivävoide lopuksi. Olen ostanut hoitolasta mineraalimeikkipuuteria (Youngblood), Jota käytän silloin tällöin. Auringonottaja en ole, mutta ulkoilen ja käyn pyörällä töissä, milloin aurinkovoide, onko ajatusta tähän voideviidakkoon.

Ihon hyvinvointiin voi panostaa useilla tuotteilla päivässä, mutta vähemmälläkin toki pärjää. Pääasia on, että ihonhoito olisi mukava rutiini, jossa tuotteet täydentävät toisiaan. Oikeaa tapaa hoitaa ei taida olla, koska jokaisella sarjalla on omat suosituksensa. Vihreään taittavia couperosaihon voiteitakin löytyy päivävoiteista (erillistä päivävoidetta ei tällöin tarvita), hoitavista täsmätuotteista (laitetaan yleensä päivävoiteen alle) tai peitetuotteesta (tämän päälle tulevat kaikki ne tökötit, joita haluaa käyttää).

Varmin tapa saada couperosaiho loistokuntoon on hankkia samasta sarjasta toisiaan täydentävät tuotteet aina pesusta hoitoon tai käväistä kosmetologin juttusilla. Edullisin vaihtoehto taitaa olla selvitä esimerkiksi seuraavilla kotikonsteilla:

- Hanki hyvä aurinkovoide kasvoillesi, jossa suojakerroin on ainakin 30 ja tuotteessa on myös UVA- suoja. Vaikka et ottaisi aurinkoa, aurinko löytää kyllä sinut, esimerkiksi kun pyöräilet töihin ja myös pilvisellä säällä.

- Missä järjestyksessä käytät tuotteita, riippuu sarjan suosituksista ja omista mieltymyksistäsi. Järjestys voi olla esimerkiksi pesu-kasvovesi-vihertävä täsmähoitotuote couperosalle, jonka päälle päivävoide TAI hoitava päivävoide-meikki.

- Tehotuotteet, kuten seerumit ovat ihania, mutta yksi juttu kannattaa muistaa: Useimmat anti-ageing tuotteet ovat elvyttäviä, hehkeyttäviä ja ihoa kiinteyttäviä. Tämä tarkoittaa punoittavia poskia couperosaihoiselle, koska elvyttävä=verenkiertoa vilkastuttava. Rauhoittavat seerumit ja naamiot ovat couperosaihoisen juttu.

Vastaajana farmaseutti, estenomi Päivi Kousa

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat