Seuraa 

Mieheni kärsii hyvänlaatuisesta(?) tasapainohäiriöstä. Muistan kuulleeni asentohoidoista. Voiko niitä itse tehdä? Emme tähän hätään pääse lääkärille tms. Tiedän, että olo helpottuu ajan myötä. Tuntuu kurjalta katsoa, kun toinen ei pysty olemaan makuulla: maailma pyörii. Lisäksi häntä oksettaa. Kiitos jo etukäteen!

  • ylös 6
  • alas 7

Kommentit (3)

Onko miehesi oireet kestäneet pitkään, ja toistuvatko huimauskohtaukset? Jos, niin pyörivä huimaus eli kiertohuimaus antaa aihetta epäillä Menieren tautia, joka johtuu korvan tasapainoelimestä. Kiertohuimaus aiheuttaa usein voimakastakin pahoinvointia. Menieren taudissa on lisäksi esim. kävellessä tasapainon ongelmia; ja kuulo heikentynyt. Jos näitä oireita ilmenee, on syytä hakeutua lääkärille diagnosointia ja hoitoa varten. Tauti ei ole henkeä uhkaava, muuten vain elämää hankaloittava. Epäiltäessä aivoperäistä ongelmaa, huimaus on yleensä ns. "kaatavaa", ei pyörivää huimausta.

Kokeile vaikka googlettamalla "asentohuimaus". Sieltä pitäisi löytyä ensihätään joitakin asentoja, joita voisi kokeilla. Minulla on todettu asentohuimausta; nukkuessa, kun kääntyy äkisti saattaa alkaa päässä pyöriä ja tulee sellainen oksettava olo. Mutta kannattaa käydä lääkärissä, sieltä minäkin sain perusteelliset ohjeet ja diagnoosin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat