Laura

Uusi vuosi tuo aina mukanaan pieniä paineita uuden vuoden lupauksen laatimiseen. Usea suomalainen toivookin uuden vuoden lupauksena saada itsensä parempaan kuntoon ja hankkii itselleen kuntosalikortin. Monesti alun huuma laantuu ja kuntosalilla käynnit jäävät lyhyeen.

On kuitenkin monia tapoja viihdyttää itseään alkulämpöjen lomassa, onhan lähes jokaisella suomalaisella kännykkä tai tabletti olemassa. Kun poljet kuntopyörää voit viihdyttää itseäsi esimerkiksi musiikkia kuuntelemalla, e-kirjoilla tai CameOn -sivustolla viihtymisellä. Tässä muutamia vinkkejä, joilla viihdyt kuntosalilla paremmin.

Musiikin kuuntelu

Monille kuntosalilla käynti on eräänlaista stressin purkua. Nykyajan kiireet ja mahdollinen paine työpaikalla voivat tuoda paineita ja kuntosali on oikea paikka ne purkaa. Oikean tunnelman tähän tuo lempimusiikkisi, joka vie sinut hetkeksi pois kaikesta stressistä. Muista vain ottaa mukaan kuulokkeet, ettet häiritse muita salilla kävijöitä.

Sosiaalinen media

Yhä useampi pitää yhteyttä ystäviinsä ja perheeseensä sosiaalisen median avulla. Aina päivän aikana töissä ei ole aikaa tarkistaa viestejä sekä kommentteja, joten salilla ollessasi voi sen tehdä. Aina ei tarvitse olla edes aktiivinen sosiaalisessa mediassa vaan pitkän työpäivän jälkeen voit rentoutua vain katselemalla videoita Facebookissa tai YouTubessa. Sosiaalisessa mediassa saat ajan kulumaan ja ennen kuin huomaatkaan, voit siirtyä alkulämmöstä itse treenaukseen.

Lukeminen

Ennen vanhaan piti ottaa mukaan lehti tai kirja, jos haluat lukea kuntosalilla. Tämä oli toisinaan hankalaa, sillä sivut kastuivat hiestä tai ilmastointi käänsi sivuja itsestään. Entäpä sitten, kun unohdit napata aamulla kirjan tai lehden mukaasi? Enää tämä ei ole ongelma, jos rakastat lukemista, sillä voit ladata kännykkääsi tai tablettiisi e- kirjoja. Internetistä löytyy täysin ilmaisia kirjoja sekä sovelluksia - osa niistä on tosin maksullisia. Parasta e-kirjoissa on se, että kun luet kirjan loppuun, voit aloittaa lukemaan heti seuraavaa teosta. Täten sinulla on käytännössä oma kirjasto koko ajan mukanasi. Voit myös ladata kuunneltavia äänikirjoja, jos pitkän työpäivän jälkeen et jaksa enää tuijottaa näyttöä.

Pelien pelaaminen

Monilta löytyy kännykästään erilaisia pelejä, joilla voi tappaa aikaa helposti. Mikäli olet innokas ja uskalias pelaaja, voit esimerkiksi pelata uhkapelejä samalla kun treenaat. Älylaitteiden pelit ovat nimittäin todella viihdyttäviä, joita löytyy tätä nykyä tuhansia erilaisia toistaan mielenkiintoisemmilla tyyleillä. Voit valita oman pelin sovelluskauppojen tarjoamien valikoiden eri kategorioista. Nämä kategoriat vaihtelevat sotapelien strategian höystämästä villistä tunnelmasta aina viihteen saralta tarjottuihin tuoreimpiin tulokkaisiin.

Lopuksi

Se, että olet päättänyt parantaa kuntoasi ja terveyttäsi, on aina loistava päätös. Alun innostuksen jälkeen moni kuitenkin huomaa, että uuden vuoden lupaus jäi jälleen vain lupaukseksi, eikä salilla käymiseen olekaan enää aikaa tai motivaatiota. Kun kuntosalilla käymisestä alkaa tulla tapa, huomaat yhtäkkiä miten hauskaa se on ja alat samalla nähdä tuloksia!

  • ylös 1
  • alas 0

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat