Oona

Terveys on asia, jota ei välttämättä osaa arvostaa ennen kuin sen menettää. Kukaan ei halua sairastua tai kärsiä heikentyneestä terveydentilasta, sillä terveydellä on merkittävä vaikutus myös meidän onnellisuuteemme. Terve ihminen on usein lähtökohtaisesti onnellisempi, kuin terveyden kanssa kamppaileva ihminen. Toivomme vain, että terveet ihmiset osaisivat arvostaa sitä mitä heillä on.

Tässä artikkelissa kerromme, kuinka tärkeä terveys meille oikeastaan onkaan ja kuinka pienillä teoilla itse kukin voi parantaa omaa terveyttään. Jatka lukemista ja kuulet.

Terveys on kokonaisvaltaista

Terveys on hyvin kokonaisvaltaista. Terveys on osa ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia. Se tarkoittaa terveyttä ja hyvinvointia yhdistettynä yksilön tarpeisiin ja toiveisiin. Käytännössä ihmisen mieli on usein maassa silloin, kun terveys reistailee. Vaikka söisit minkälaisia lääkkeitä tai kuinka terveellistä ruokaa tahansa, ei mikään vaikuta ihmisen terveyteen enemmän kuin kokonaisvaltainen hyvä olo.

Voidaan ajatella, että ihmisellä ei ole vain fyysistä kehoa vaan myös sisäinen keho. Se koostuu mentaalisesta, psyykkisestä ja henkisestä osa-alueesta, jotka tarvitsevat huomiota ja hoitoa yhtä lailla kuin fyysinenkin keho. Vaikka terveyttä ei voi välttämättä parantaa kovinkaan helposti, voi kokonaisvaltaista hyvinvoinnin tunnetta nostaa. Lue seuraava kappale ja kuulet vinkkejä kokonaisvaltaisen hyvinvointisi parantamiseen helposti.

Kuinka parantaa omaa terveyttä helposti?

Kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista tulee huomioida fyysisen hyvinvoinnin lisäksi myös henkinen hyvinvointi. Näin ollen nautinto, lepo, ravinto ja henkinen olotila tulee tasapainottaa sellaisella tavalla, joka tukee juuri sinun henkisiä tarpeitasi. Nautinto voi olla mikä vain iloa tuottava asia. Se voi olla vapaapäivä, hyvää ruokaa, ajanvietto rakkaan läheisen kanssa tai vaikkapa yksityinen hetki makuuhuoneessa seksilelut pelissä. Kukaan muu, kuin sinä itse ei voi sanoa, mikä tuo juuri sinulle suurimman nautinnon.

Omaa terveyttäsi voit toki parantaa myös vanhoilla ja tunnetuilla keinoilla. Vähennä stressiä, muuta elämäntapojasi tai vaikkapa työtehtäviäsi niin, että tarpeeton stressi poistuu ja voit nauttia elämästäsi täysillä.

Liiku, ulkoile tai tee jotain muuta sellaista fyysistä, joka väsyttää sinua sopivasti - mutta niin, että saat liikunnan aiheuttamia hyvän olon hormoneja kehoon. Syö hyvin, mutta tasapainoisesti. Tutustu omaan kehoosi ja siihen, millaisesta ravinnosta se pitää. Ei ole suinkaan tavatonta että esimerkiksi maitotuotteet tai viljatuotteet aiheuttavat huonon olon vaikka vain varsinaista allergiaa ei olekaan. Ruoka joka sopii yhdelle, ei välttämättä sovi toiselle.

Sosialisoi! Vietä aikaa niiden ihmisten kanssa, jotka ovat sinulle tärkeitä. Katkaise yhteys ihmisiin, jotka satuttavat sinua tai ovat sinulle ennen kaikkea harmiksi. Ihmisiä on erilaisia, ja sinä voit tunnistaa itsessäsi esimerkiksi introvertin tai ekstrovertin piirteitä. Hankkiudu tilanteeseen, jossa voit olla itsesi, sillä myös se parantaa kokonaisvaltaista hyvinvointiasi.

Ihminen on kokonaisuus, kun miellät itsesi kokonaisuutena, voi terveytesi parantaminen pienillä askeleilla muuttua huomattavasti helpommaksi. Kokeile jo tänään!

  • ylös 1
  • alas 1

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat