Suzie

Olen 34 vuotias nainen, minulta on poistettu kohtu -18 keväällä ja vuonna -19 minulta poistettiin molemmat munasarjat munasarjojen kiertymisen vuoksi. Sairastan endometrioosia ja tästä syystä leikkausten jälkeen minulle määrättiin hormonikorvaushoito kliogest. Lääke sisältää estrogeeniä sekä keltarauhashormonia.

Nyt 3 viikkoa sitten aloin tuntemaan oikeassa rinnassani pistelevää kipua. Kipu ei ole ollut kokoaikaista vaan ajoittaista. Siitä viikonpäästä aloin tuntemaan repivää kipua rinnassa, joka kerta kun nostin käden ylös (ikäänkuin joku kiristäisi rinnan sisällä). Kun kävin suihkussa mietin hiuksia pestessäni, että mikä tämä repivä kipu on ja katsoin sitten suihkun jälkeen rintaani. Ikäväkseni huomasin, että kun nostan oikean käteni ylös tulee rintani oikealle puolelle ihoon pitkä painauma joka alkaa rinnan alta ja nousee pitkälle sivuun. Painauma/ihon kiristys ikäänkuin halkaisee rintani sivun kahtia. Kiristävä tunne johtuu siis tästä, että tämä alue ei jousta muun rintakudoksen mukana kun kädet nostan ylös. Makuuasennossa rintaani tunnustellessa tunnen rintani alaosassa paksun vähänkuin helminauhaisen asian joka nousee rintani sivuun ja samalla ohenee ikäänkuin jänteen tuntuiseksi ihon sisällä.

Kävin terveysasemalla lääkärillä maanantaina 15.2 näyttämässä rintaani, lääkäri tutki rinnan ja sanoi, että laittaa lähetteen mammografiaan jonne voin itse soittaa ja varata ajan. Soitin samana päivänä varatakseni ajan (koska huolestuttaa kun en ole koskaan ennen rinnoissani muutoksia huomannut) niin sain ajan vasta 9.3.. kamalan pitkän ajan joudun siis odottamaan. Olen toiveikas ja toivon, että kyseessä ei ole mitään vakavaa, olen myös yrittänyt olla ajattelematta asiaa mutta ajoittainen pistelevä kipu ja joka kerta kun nostan käden ylös ja tulee se repivä kipu, muistuttaa ne minua asiasta.

Haluaisin siis kuulla, onko jollakin ollut samanlaisia oireita? Mitä tutkimuksissa on selvinnyt? En ole ennen käynyt mammografiassa, sattuuko se kovasti? Minulle ei ole varattu ultraa (ultrataanko rinta jos mammografiassa ei löydy mitään?) oli tämä rinnassa oleva asia mikä hyvänsä toivoisin jonkinmoista hoitoa asiaan kun tämä kiristävä repivä tunne on inhottava ja työskentelen maalarina joten päivittäin nostelen käsiäni ylös useaan kertaan. Olen ymmärtänyt että yleensä puhutaan että rinnasta on löytynyt patti joka on sitten todettu syöväksi, minulla ei ole pattia vaan ikäänkuin helminauhaa rinnan alla joka jatkuu rinnan sivuun..minkälaisia oireita teiltä on löytynyt?

Kiitos kaikille vastanneille. Kaikesta tiedosta varmasti apua minulle

  • ylös 1
  • alas 0

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat