Johannajansson

Viimeinen reippaan kahdentoista kuukauden ajanjakso on ollut rankka meille kaikille. Edelleen raivoava pandemia on koetellut lähestulkoon kaikkia maapallon asukkaita tavalla tai toisella. Kaikkein tavanomaisin kiusa, mitä tilanteesta on koitunut, on ollut omien vapauksien väheneminen. Matkustamista edes viereisiin kaupunkeihin ei tällä hetkellä juuri suositella, ja ulkomaille reissaaminen näyttäytyy tietenkin vieläkin huonompana asiana.

Koronaviruksen jylläämisaikana koti on tullut monille meistä jo hieman turhankin tutuksi. Kodin paras puoli kun yleisesti ottaen on se, että sinne on mukavaa palata – ei suinkaan jäädä jumiin. Oman sohvan pohjalla viruessa sosiaalinen media, internet ja Dreamz casino suomalaisille ovat kyllä jokseenkin pitäneet meille seuraa, mutta vähitellen sitä kaipaisi jotakin muutakin.

Jos ja kun koronavirus lopulta hellittää otteensa, on moni meistä varmasti innoissaan perusoikeuksiensa palaamisesta. Maailman näkeminen tunnetusti avartaa, ja ihan jo vaikkapa etelänaapuriin Viroon matkustamisesta voi tuolloin kehkeytyä kerrassaan hulppea ja tuoreelta tuntuva kokemus!

Tallinnasta on moneksi

Kun maailman tilanne vähitellen helpottaa, ei rentoutumista ja huippukokemuksia tosiaan välttämättä tarvitse hakea kaukaa. Kauniissa Tallinnassa on runsaasti kylpylöitä ja paljon myös sellaista ajanvietettä, josta voi ottaa ilon irti ihan jo vain muutaman tunnin vierailunkin aikana.

1. Vanhassakaupungissa kiertely

Kotona lojumisen jälkeen maisemien katselu ja keväisestä tai kesäisestä säästä nauttiminen voivat jo itsessään nousta arvoon arvaamattomaan. Historiallisessa Tallinnan vanhassakaupungissa riittää näkemistä ja ihasteltavaa pitkäksi aikaa. Esimerkiksi Raatihuoneentori on erittäin vaikuttava näky. Lisäksi myös ruokapaikkoja ja ravintoloita löytyy joka nurkalta ja kaupunki ylipäätään ottaa suomalaiset erittäin suurella innolla vastaan suvantovaiheiden jälkeen!

2. Shoppailu

Viron matala hintataso on jo vuosikymmeniä vetänyt shoppailusta innostuneita suomalaisia puoleensa. Vaikka Tallinna tunnetaankin erityisesti halvasta alkoholistaan, on tarjolla myös paljon muunkinlaista edullista ostettavaa. Keramiikka, tekstiilit, vaatteet, laukut ja monipuoliset virolaiset herkut esimerkiksi ovat kaikki suosittuja matkamuistoja suomalaisten turistien keskuudessa. Shoppailumahdollisuuksia ei myöskään koskaan tarvitse etsiä kaukaa, sillä keskusta on suhteellisen pieni ja valtavia kauppoja löytyy jo satama-alueen vierestäkin runsaasti. Erityisen suosittu suomalaisten keskuudessa on kauppakeskus Nautica, joka korvasi vuoden 2017 lokakuussa kauan paikallaan olleen Norde Centrumin.

3. Keilailu, biljardi, minigolf ja muut vastaavat kevyet aktiviteetit

Aktiivista lomapäivää Tallinnasta hakevat voivat yhdistää shoppailureissuunsa myös muita hauskoja ohjelmanumeroita. Edellä mainitun Nautica-kauppakeskuksen yläkerrassa pääsee säällä kuin säällä nauttimaan edullisesta sisäminigolfista, Keilailusta ja biljardista innostuneille on niin ikään lähellä tarjolla puuhaa, sillä Mere puiesteellä sijaitseva Kuulsaal Bowling on laajasti auki ja tarjoaa peliaktiviteettien ohella asiakkailleen myös edullisia juomia. Ainoastaan vähän aikaa Tallinnassa vierailevien kannattaa kuitenkin harkita keilaradan varaamista varmuuden vuoksi jo ennakkoon!

Yhteenveto

Kun tilanne oikeasti viimein helpottuu, mikset juhlistaisi tilannetta hemmottelemalla itseäsi, ystäviäsi ja perhettäsi virkistävällä matkalla Tallinnaan? Tekemistä piisaa taatusti niin aikuisille kuin perheen pienimmillekin!

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat