Kunnossa pysyminen on tärkeää. Se saa sinut näyttämään hyvältä, mutta tekee sinusta myös terveemmän. Lisäksi harjoittelussa johdonmukaisuus on avainasemassa, joten treenirutiinien noudattaminen on tärkeää, jos haluat parantaa suoritustasi. Sinun on omaksuttava myös muita hyviä tapoja ja tankattava kehoasi oikein, jotta voit saavuttaa täyden potentiaalisi.
1. Lepo
Vaikein oppitunti treenikehon pitämisessä ja sen hyvässä hoidossa on oppia, milloin pitää levätä. Riippumatta siitä, kuinka hyvin huolehdit kehostasi, vammat ja lihasjännitykset ovat yleisiä.
Sinun on kuunneltava kehoasi ja annettava sen levätä, kun tunnet sen kipeytyvän ja rasittuvan. Lepo antaa sinulle myös mahdollisuuden kerätä energiaa, jonka voit ottaa mukaan kuntoilusessioosi. Voit järjestää treenisi niin, että kuntoilet joka toinen päivä , sillä se kerää kehollesi tarpeeksi voimaa seuraavaa harjoitusta varten. Tämän menetelmän avulla voit helpommin ylittää henkilökohtaisen ennätyksesi.
2. Tupakointi kielletty
Muiden tuttujen terveyshaittojen lisäksi tupakointi haittaa urheilusuoritusta. Tämä pätee erityisesti kardiotreeniin, sillä tupakoidessasi keuhkosi kärsivät. Lopettaminen on paras vaihtoehto, vaikka tiedämme, kuinka haitallista tupakointi on, nikotiinivieroitus saa sinut taas sytyttämään.
Onneksi tälle on useita eri vaihtoehtoja, joiden avulla voit ylläpitää nikotiinipitoisuuttasi vahingoittamatta keuhkojasi. Zonnic, nuuska tai jopa purutupakka ovat kaikki hyviä savukkeiden korvikkeita. Niistä on vähemmän haittaa ja ne mahdollistavat kehon asianmukaisen toiminnan paremmin, kuin jos tupakoisit ja hengittäisit myrkyllisiä ainesosia.
Suoraan lopettaminen on joillekin ihmisille hyvä idea, mutta yleensä se vain lisää urheilijan paineita ja vaikeuttaa keskittymistä seuraavaan harjoitteluun.
3. Nesteytys
Luulisi, ettei sitä tarvitse korostaa, mutta vesi unohtuu helposti kiireisessä treeni aikataulussa. He, jotka treenaavat tuntikausia, tietävät tarkalleen, kun yhtäkkiä tuntee itsensä uupuneeksi eikä pysty saavuttamaan päivän tavoitteita.
Intensiivisten ja pitkien sessioiden aikana tärkeintä on pitää vierelläsi pullo raikasta vettä. Aina kun pidät tauon, ota kulaus tai kaksi virkistääksesi kehoasi. Näin treenikehostasi tulee hyvin öljytty kone.
Jos juot liikaa kerralla, se haittaa suorituskykyäsi ja vaikeuttaa liikkumista, joten juo hitaasti ja hillitysti.
4. Lisää proteiinia
Ei ole salaisuus, että proteiini rakentaa lihaksia, joten älä unohda sitä ruokavaliostasi. On tärkeää valita laadukkaita proteiininlähteitä. Vähärasvaisen lihan, kalan ja laadukkaiden maitotuotteiden tulisi kuulua urheilijan ruokavalioon.
Ilman proteiineja treenattava kehosi alkaa näyttää heikommalta ja laihemmalta. Jos haluat parantaa peliäsi, sinun on lisättävä proteiinin määrää ruokavalioosi.
Hyvä tapa tehdä tämä on tutustua proteiinijauheeseen. Näin voit sekoittaa sitä ruokaan tai tehdä maukkaan smoothien ja saada kaikki proteiinitarpeesi kerralla. Kun käytät proteiinijauhetta, varmista, että noudatat ohjeita tarkasti. Proteiinipirtelö on parasta juoda noin puoli tuntia ennen treeniä, sillä kehosi saa uutta polttoainetta poltettavaksi ja tunnet olosi energisemmäksi.

"Tekstejä sinne sun tänne aiheesta kuin aiheesta kun aikaa ja intoa löytyy"

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat