Mariitta

Joskus on helppoa unohtaa itsensä ja panostaa kaikki energia toisten hyvinvointiin ja viihtyvyyteen tai vaikkapa omaan työhön. Hyvinvoinnin tilaan pääseminen saattaa myös vaatia sellaisia ajallisia ja rahallisia resursseja, joita ei ole saatavilla.

Omaan itseensä panostaminen ei ole välttämättä halpaa touhua, sillä kokonaisvaltainen hyvinvointi vaatii sen, että viihdymme myös työssämme, emmekä käytä siihen liian paljon aikaa. Lainojen yhdistäminen säästää rahaa. Rahaa voi saada myös yksinkertaistamalla elämää ja hyppäämällä työmaailman oravanpyörästä.

Olipa keino hyvinvoinnin mahdollistamiseksi mikä hyvänsä, on kokonaisvaltainen hyvinvointi yhtä kaikki tärkeää saavuttaa. Mutta mitä kokonaisvaltainen hyvinvointi tarkoittaa ja miten me suomalaiset voimme? Lue tämä artikkeli ja kuulet!

Mitä on kokonaisvaltainen hyvinvointi?

Kokonaisvaltainen hyvinvointi sisältää kehon ja mielen hyvinvointi ja sellainen tunne, että koko paletti on kasassa ja helposti hallittavissa. Kokonaisvaltainen hyvinvointi syntyy levosta, liikunnasta, ravinnosta ja henkisestä energiasta. Jos jokin osa ei ole kunnossa, kärsii koko ihminen ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tilaa ei saavuteta.

Kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin kuuluu yhteys omaan itseensä ja kokonaisvaltainen hallinnan tunne. Jos ulkoisia paineita on enemmän, kuin voimme järkevästi hallita, katoaa elämänhallinta ja kokonaisvaltainen hyvinvoinnin tunne heikkenee. Suomalaisella lääketieteessä pyritään aina hoitamaan ihmistä kokonaisuutena muita hyvinvoinnin osa-alueita unohtamatta. Oireiden taustasyiden lisäksi pyritään hakemaan juurisyitä kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja elintavoista.

Miten me suomalaiset voimme?

Suomi ja suomalaiset ovat olleen tarkan seurannan alla jo vuosikymmeniä, jollei jopa vuosisatoja. Kansan hyvinvointia on seurattu ajan hengen mukaisesti ja suurempiin ongelmiin on pyritty puuttumaan valtion tasolta saakka.

Tällä hetkellä suomalaiset voivat eri alueilla eri tavoilla. Kasvukeskuksissa oma terveys koetaan paremmaksi kuin harvemmin asutuilla alueilla ja maakunnissa. Mitä korkeampi koulutustaso, sitä parempana ihmiset kokevat myös oman terveytensä. Nuorilla ja vanhoilla ihmisillä on omat ongelmansa, mutta trendinä on mielenterveyden diagnoosien kasvaminen osin tutkimuksen kehityksen myötä. Mielenterveysongelmia ei ole välttämättä yhtään enempää, mutta niihin puututaan hanakammin.

Yleisesti suomalainen kokee, että elämänhallintaa vaikeuttaa 24/7 yhteiskunta ja se, että koko ajan tulevan mediavirran määrä kasvaa. Muuten lääketieteellisiin ongelmiin osataan tarttua paremmin ja mielen ja kehon hallinnan aktiivinen harrastaminen kasvaa.

Ota ensimmäiset askeleet kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia!

Oletko miettinyt sitä, kuinka vaikeaa nykypäivän maailmassa on elää, sillä vaatimukset ja paineet kasvavat jatkuvasti? Älä huoli, niin mekin, sillä tietoisuus kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin osa-alueista kasvaa koko ajan ja suomalainen haluaa voida paremmin.

Ota ensimmäinen askel kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia! Järjestele työ ja harrastuskuviot niin, että sinulle jää aikaa hengähtää ja tavata tuttavia ja perhettä kaikessa rauhassa. Kuuntele omia toiveitasi ja omaa kehoasi ja kuulet mitä ne sinulle kertovat. Elämme vain kerran, eikä rahan tienaaminen tai uralla menestyminen ole sen arvoista, että sen vuoksi uhraisi oman hyvinvoinnin!

  • ylös 2
  • alas 0

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat