Kurkku täynnä limaa – mitä tämä on?

Joskus suu ja nielu tulvahtavat täyteen paksua limaa, jota on vaikea niellä. Mistä se kertoo ja mitä on tehtävissä?
 Lue koko juttu

Kurkku täynnä limaa – mitä tämä on?

Kommentit (2)

Kärsin itse pahimmillaan niin hankalasta takanielun limaisuudesta, että yritin pinseteillä vetää venyvää limamassaa nielusta pois. Yäk.  Elämäntapahoito vei koko vaivan, puolivahingossa. Astmakin katosi, vaikka en tiennyt sen olevan mahdollista. Lääkäreiden astmakoulutuksissa kun ei kerrota muista lääkkeellisistä hoidoista ja erinäisistä apuvälineistä. 

Hienoa, että artikkelissa tuotiin esille niin ravinnon kuin stressinkin vaikutus liman kertymiseen ja koostumukseen. Riittävä veden juonti on tärkeää.  Sen voi tarkistaa virtsan hailakkuudesta.

Geelimäinen, sata kertaa hiusta ohuempi solusuojahuntu (glykokalyksi) pitää huolta limakalvojemme eheydestä.  Silloin kun glykokalyksi voi hyvin, ei astmakaan vaivaa. 

Silti kaikki lääkäritkään eivät tiedä tuosta tuiki tärkeästä rakenteesta, jonka eheys ja toiminta määrittää myös verisuoniterveyttämme ja tulehdustilaamme yhdessä suolistobakteeriston laadun ja stressinsäätelymekanismien kanssa. 

Aiheesta pitämäni luento Ruoka olkoon lääkkeesi Osa 1 löytyy Kasasen kootut YouTube -kanavalta.  Toivon siitä olevan hyötyä mahdollisimman monille   : )

Soili Kasanen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat