Sokeria piilossa – onko se aina pahasta?

Sokerin ehkä parjatuin muoto on piilosokeri. Se on sokeria, jota tuotteessa tai ruoassa ei ole luonnostaan, vaan sitä on lisätty. Onko se aina pahasta?Lue koko juttu

Sokeria piilossa – onko se aina pahasta?

Kommentit (1)

Vierailija

Ne ovat kyllä aivan samaa sokeria, glukoosia ja fruktoosia, oli ne sitten pöytäsokerissa, fruktoosisiirapissa tai hedelmissä. Hedelmissä voi olla hyvinkin 10-15% sokeria, eli useampi teelusikallinen per hedelmä.

Näistä fruktoosi aiheuttaa rasvamaksaa ja glukoosi nostaa verensokeria sekä pahentaa jo kehittynyttä rasvamaksaa. Myös tärkkelys (perunat, viljat riist etc.) ovat glukoosia. Ei voi suositella mitään näistä kuin pieniä määriä, jos haluaa pysyä metabolisesti terveenä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat