Verensokerin sahaus ei ole vain tunne, vaan se vaurioittaa elimistöä - miten sitä voi välttää?

Kuva: <span class="photographer">Shutterstock</span>

Hikoiluttaa, kiukuttaa, sydän hakkaa. Nyt on taatusti verensokerit alhaalla.

 Lue koko juttu

Verensokerin sahaus ei ole vain tunne, vaan se vaurioittaa elimistöä - miten sitä voi välttää?

Kommentit (6)

Ihmisen lajityypillinen ruokav...

Höpö höpö. Rasvan syönti ei nosta verensokeria. Kun syö vähähiilihydraattista ruokaa, jossa energia otetaan rasvasta, ei verensokeri juuri nouse. Esim ketogeeninen dieetti sopii tutkitusti hyvin myös diabeetikoille (molemmat tyypit), ja koska verensokeri ei nouse, voi lääkitystä vähentää radikaalisti (lääkärin kanssa yhteistyössä, jos sellaisen valistuneen löytää) eikä tauti etene niinkuin nykyisessä oireiden lääkitsemisessä.

Ja koska rasva energianlähteenä pitää nälän tehokkaasti pois, tulee nälkä luontevasti vasta noin 5-6 tunnin kuluttua syömisestä, mikä luonnollisesti tarkoittaa yhä tasaisempaa verensokeria kun ei tarvitse olla kokoajan napostelemassa. Ja matalana pysyvä verensokeri tarkoittaa tietusti myös hyperinsulinemian paranemista, rasvamaksan paranemista ja suurimman sydän ja verisuonitautien riskin vähenemiistä kun insuliiniresistanssi paranee.Paino tippuu luontevasti ilman kaloroiden laskemisia, kun dieetinä on ihmiselle lajityypillinen ruokavalio eikä ruoka- ja lääketeollisuuden voittoja kasvattava näennäistieteellinen ohjeistus.

  • ylös 39
  • alas 18
Lahtaaja

Itse laihduttanut 2v aikana lähes 40kg, kaikki arvot olivat punaisella verikokeissa ja nyt normaalit, kiitos ketogeenisen dieetin, lääkärit suositteli salaatteja ja hedelmiä, ei auttanut, siirryin kananmuniin ja pekoniin, rasvaa reilusti ja sopivasti liikunta, paino lähti ja pysynyt paikallaan. Sokeri on pahenpaa kuin suola, mutta silti hyllyt notkuu tuotteita missä sokeria järjettömiä määriä, haittavero sokerille pitäisi vähintään tuplata.

  • ylös 34
  • alas 16
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Veronmaksajatyömuurahainen

Kaikkeen pyritään työntämään sokeria ja suolaa koska niillä saadaan pahvikin maistumaan joltakin. Lisätään vielä väriaineita niin uusi hitti tuote on valmis. Hei, ehkä näennäiset määrät "vitamiineja" tms. niin sehän muuttuikin uudeksi mullistavaksi terveystuotteeksi!

Kaikki ed. on kaksinaamaisen yhteiskunnan tunnusmerkit jossa lobattu valtion johto ei tee mitään "yhteiskuntaa ylläpitäville, sontaa tehtaileville yrityksille" jotka tuottavat näitä terveydelle vaarallisia tuotteita hyvällä katteella. Valtion sokeri- lisäainevero olisi tehokas täsmäase sekä TULONLÄHDE mutta säännöllisin väliajoin uudistunut valtion johto on jo ostettu etukäteen yritysten kelkkaan.

Valistuksessa ei ole valittamista ja terveydenhuolto pyrkii pitämään mahdollisimman halvalla työmurkut tuottavina pumppaamalla esim. diabeetikot täyteen lääkkeitä lääkeyhtiöiden eri keinoin "valistamina". Näin oravanpyörä pyörii ja on aina teollistumisen jälkeen pyörinyt. Hyppää kyytiin äkkiä!

Vierailija

Höpö,höpö itsellesi! Älä kirjoita tuubaa ja levitä valheitasi täällä verkossa! Taidat olla näitä itseoppineita mutuprofessoreita jotka levittävät kaiken maailman valheellisia teorioita täällä! Diabeetikot älkää uskoko tätä sontaa! Varsinkaan 1- tyypin diabeetikot, joille kyseinen dieetti on hengenvaarallinen! Häpeäisit valheitasi!

  • ylös 3
  • alas 10
Vieras2

Ihminen on yksilö. Ennen kuin väittää toista valehtelijaksi, kannattaa tehdä vaaraton ihmiskoe. Lopeta sokerin, alkoholin ja vehnän syöminen pariksi viikoksi. Vähennä huomattavasti tai lopeta kokonaan myös leivän, perunan, riisin ja pastan syöminen. Jos meinaa jäädä nälkä, lotraa hyvää oliiviöljyä salaatteihin ja vihanneksiin. Kananmunat pitävät myös hyvin nälkää. Jos syöt lihaa, kalaa, jne. niin hyvä. Vältä kumminkin myös kovin prosessoituja valmisteita.

Paraniko olo? Ei: siispä palaa vanhaan. Kyllä: säädä itsellesi uusi ruokavalio, jossa on hiilihydraattien osuus pienempi kuin ennen, mutta jota voit noudattaa lopun ikääsi.

"Terveellä verensokeri palaa normaalisiksi, mutta reaktiivisesta hypoglykemiasta kärsivälle kertyy helposti liikakiloja, koska syöminen poistaa ikävät oireet."

Näitä ohmisiä on siis tuhkatiheässä, koska yli 40-kymppisistä jo 78 % on ylipainoisia. 

Kaikki leivät ovat nopeita hiilihydraatteja, nostavat veren sokerin liian korkealle ja lihottavat. Vaalean ja kokojyväleivän ero glykeemisessä indeksissä (GI) on luokkaa 10 % (leivät 50 - 70), mutta ruuan GI:n tulee olla alle 30, jotta lihomista ei tapahdu. 

Matala GI on vain kasvisissa (pl makeat hedelmät), rasvassa ja valkuaisessa. 

Katsokaa ympärillenne. Kaikki runsaasti leipää syövät ovat ylipanoisia viisikymppisinä, myös ravitsemusasiantuntijat. 

Suurin pahishan meillä on roskaruoka ml sokeripitoiset ruuat tai juomat ja makeiset.
Niiden koukuun jääneillä on vain vähän häviävän vähän toivoa säilyttää normaalipaino keski-iässä. 

Kilpirauhasen vajaatoiminto, joka on piilevänä hyvin yleinen (johtuu D:n, Mg:n, Zn:n, I:n ja Fe:n puutteesta ja huonoista uni- ja likuntatavoista sekä stressistä) varmistaa lihomisen. 

Surullisinta on nähdä lihavia lapsia, jotka lähes poikkeuksetta ovat lihavien vanhempien lapsia, mutta niin, että he painavat selvästi enemmän kun siinä iässä vanhempansa aikoinaan painoivat. 

Veli-Jussi "Vessi" Jalkanen

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat