Yhä useampi meistä herää joskus nelikymppisinä sohvan pohjalta huomaten, että nykyelämää tulisi muuttaa terveellisempään suuntaan. Elämäntapamuutokset eivät kuitenkaan ole yli yön tapahtuvia prosesseja, vaan niissä voi kestää vuosiakin. Luonnollisesti motivaatio tavoitteiden saavuttamiseen voi vaihdella tänä aikana.

Motivaation ylläpitäminen on hyvin tärkeää, tietenkin kohtuudella. On täysin hyvä idea joskus ottaa rennommin ja suoda itselleen myös päiviä, jolloin ei kuntoilla tai mietitä, mitä syödään. Monella kuitenkaan ei ole paljoa aikaa lähteä etsimään tietoa ja tukea elämäntaparemontteihin normaalissa arjessa.

Täten apuun voivat rientää esimerkiksi äänikirjat. Niitä voidaan kuunnella vaikkapa lenkin aikana ja kerätä tietoa sekä voimaa tulevaan koitokseen. Esimerkiksi Andre Heikiuksen kirja Painotohtori tukee elämäntaparemonttia ja etenkin laihdutusta terveellä tavalla sekä elämää positiivisella tavalla katsomaan opettava, Jenny Belitz-Henrikssonin kirjoittama Uuteen nousuun -kirja antaa motivaatiota jatkamaan.

Kaikenlaisia kirjoja kaikenlaiseen makuun

Äänikirjoja on saatavilla ihan jokaisesta aihealueesta, teemasta ja kirjallisuuden alasta. Jopa uutuuskirjat löytyvät välittömästi sovelluksista niiden julkaisupäivänä. Mukana ovat yleensä kaikki suomalaiset suurkustantamot, kuten Otava, Tammi ja WSOY. Kirjoja löytyy yhtä lailla niin ruotsiksi, venäjäksi kuin englanniksikin.

Äänikirjapalvelut eivät myöskään välttämättä keskity pelkästään äänikirjoihin, vaan niiden rinnalla se voi tarjota paljon muutakin. Etenkin Storytel tuottaa omia Storytel Original -kirjajulkaisuja sekä -podcasteja, joista voi hyötyä samalla palvelumaksulla. Lisäksi palveluista löytyy runsaasti e-kirjoja.

Kirjojen määrä vaihtelee rajusti muutamasta tuhannesta jopa 200 000 kirjaan, riippuen tarjoajasta. Lisäksi on hyvä aina tutustua arvosteluihin tai selata tarjonta itse läpi ennen kuin tekee valinnan ja maksaa kuukausimaksun. Arvosteluja sekä suosituksia löytyy helposti netistä sivuilta, joilla äänikirjat ovat pääaiheena.

Storytel, Bookbeat ja Nextory

Ruotsalainen Storytel, pohjoismaalainen Bookbeat ja toinen ruotsalainen Nextory löytyvät suosituimpien äänikirjapalvelujen kärjestä. Niistä etenkin Storytel on aggressiivisesti laajentanut osuuttaan markkinoilla kustantamo-ostosten sekä oman tuotantonsa avulla, kun taas Bookbeat ja Nextory tarjoavat peruslaadukkaan äänikirjakokemuksen.

Niiden palvelujen kuukausimaksu vaihtelee noin 14 eurosta jopa lähes 36 euroon, riippuen täysin paketin sisällöstä ja käyttäjämäärästä. Jokainen sovellus antaa myös ilmaisen kokeilujakson 30 päiväksi.

Elisa Kirja

Elisa Kirja -sovellus tarjoaa kaksi eri asiakasmallia: kuukausimaksullisen tai kirjojen ostamisen yksi kerrallaan. Kuukausimaksulla voidaan lukea rajattomasti mitä tahansa kirjaa sen yli 18 000 teoksen valikoimasta kun taas vähän lukeville voi riittää noin 10-20 euron kertaluontoinen kirjan ostaminen. Kuukausimaksun hinta on noin 9 euroa.

Äänikirja-ala sisältää ristiriitoja

Aikaisemmin äänikirjojen lukijoiden puute on herättänyt puhetta, mutta uusimpana on raportoitu, että itse kirjailijat eivät hyödy äänikirjojen suosiosta melkein ollenkaan. Kun painetusta kirjasta maksetaan kirjailijalle keskimäärin 3,10 euroa, myydystä äänikirjasta kirjailijan käteen jää 0,67 euroa.

Se kertoo vain siitä, että kirjailijan kannalta palkkioiden kehittäminen on vielä kesken. Yhtä lailla äänikirjoja myydään halvemmalla kuin painettuja kirjoja, jonka johdosta myös palkkiokin on pienempi.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat