Vierailija

Ovatko aurinkosuojatuotteet oikeasti turvallisia, kun niissä on kemiallisia suojakertoimiakin? Haluaisin välttää turhia kemikaaleja.

  • ylös 4
  • alas 3

Kommentit (1)

Niin, ovatko aurinkovoiteet turvallisia käyttää jos haluaa välttää turhia kemikaaleja ja varsinkin kemialliset suoja-aineet pelottavat?

Vaalea, suomalainen hipiä kestää auringossa palamatta ilman suojaa noin 10 minuuttia, joten apua on syytä hakea aurinkovoidepurkista, ellei sitten halua viettää kesäpäiviään sisällä tai runsaan vaatetuksen peitossa. Ihon palaminen altistaa koko ajan yleistyvälle ihosyövälle. UV- säteillä on myös todistetusti ihoa vanhentava vaikutus.

Kemiallisia auringonsuoja-aineita tarvitaan, jotta tuote tehoaisi mahdollisimman hyvin UV- säteiden eri aallonpituuksiin. On tärkeää, että tuote suojaa sekä UVA- että UVB- säteiltä. Kemialliset suoja-aineet tekevät UV- säteet vaarattomiksi esimerkiksi muuttamalla ne lämmöksi. Lain mukaan kosmetiikaksi määriteltyjen kemiallisten suoja-aineiden tulee olla turvallisia käyttää. Suojavoiteita ei ole tarkoitettu käytettäväksi ympärivuotisesti esimerkiksi koko keholle aamuin illoin, vaan ainoastaan tarvittaessa.

Kemiallisten suoja-aineiden ei ole todettu aiheuttavan allergioita, mutta ne voivat joskus ärsyttää ihoa. Ärsytystä voi aiheuttaa myös paksu voide yhdistettynä etelän lämmössä hikoilevaan kroppaan! Jos kemialliset suoja-aineet eivät kiinnosta, löytyy niin sanottuja fysikaalisia aurinkosuojia, joissa suoja-aineena on titaanidioksidi. Näillä saadaan suojakerroin arviolta tasolle 30. Tämä saattaa riittää joillekin, mutta ei kaikille.

Kannattaa käydä tutustumassa uuteen ja hyödylliseen nettisivustoon http://www.myskincheck.fi/ , jossa on lisätietoa ihosyövistä ja turvallisesta auringonotosta.

Vastaajana farmaseutti, estenomi Päivi Kousa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat