Talouskuntoon2022

Oletko huomannut, kuinka stressi vaikuttaa uneesi ja sitä kautta myös aina seuraavan päivän työkykyyn? Pidemmälle menevä stressi aiheuttaa myös muita terveysongelmia, ja meistä kaikki sen myös tietävät - mutta mikä sitten sitä stressiä aiheuttaa?
Omassa elämässä ja vuosikymmenten aikana stressin aiheuttaja on vaihdellut omasta elämänkumppanista, työtilanteeseen, talousongelmiin ja paineisiin, mitä erilaiset tilanteet ja tapahtuvat ovat luoneet. Monet näistä tilanteista ovat saaneet sitten päänsisällä odotettua isomman merkityksen, ja tulleet esille stressioireina, ilman että sillä hetkellä sitä edes sen enempää ajatteli.
Oma talous kuntoon

Yksi kenties helpommista analyyseista omasta tilanteesta on talousanalyysi. Sen voi tehdä helpoimmiten seuraamalla kuukauden ajan kaikkea kulutusta ja tuloja. Keräämällä jokaisen kuitin ja tiedon eri maksuista saa tehtyä itselleen selvän laskelman, mitä kuluja joka kuukausi menee, ja millaiset ovat omat tulot. Jos esimerkiksi sinulla on useita osamaksuja ja pieni lainoja, et välttämättä ilman kuukausiseurantaa itsekään huomaa, kuinka paljon niihin menee "oheisrahaa", eli palvelumaksuja yms. Tässä tilanteessa jo lainojen yhdistäminen toisi sekä säästöjä että selkeyttä omaan talouteen. Yhdestä lainasta tietoisuuden oikealla tasolla pitäminen on huomattavasti helpompaa kuin useista osamaksulainoista huolehtiminen.
Tietous oman talouden tilanteesta helpottaa omaa päätä, ja sitä kautta vähentää stressiä.
Oma keho kuntoon

Me olemme täällä vain kerran ja omalla tekemisellämme voimme vaikuttaa todella paljon oman kehomme tilaan, ja sitä kautta suoraan myös uneen ja stressiin. On sitten kyse oikeasta ruokavaliosta, oikeasta nukkumisesta tai riittävästä liikunnasta, paljon on kiinni omasta halusta - ei välttämättä rahasta. Esimerkiksi suunnittelemalla omat ruokaostokset etukäteen säästää rahaa ja aikaa. Laittamalla sen älypuhelimen välillä sivuun auttaa päätä ja nukahtamista, ja liikunnan voi aloittaa vaikka puolen tunnin kävelyllä läheisessä puistossa - ei ole pakko lähteä ryhmäliikuntaan tai salille.
Oma mieli kuntoon

Kaikki tietävät, että tämäkään ei ole niin helppoa. Mielemme tekee mitä lystää, mutta muutama asia on hyvä tehdä itse aktiivisesti. Varaa itsellesi omaa aikaa kalenteristasi, tapaa kavereita, tee jotain kivaa jokainen viikko - jotain sellaista josta pidät, ja jotain sellaista joka saa sinut iloiseksi. Ei sitä turhaan sanota, että nauru pidentää ikää, ja hetkellinen rauhoittuminen auttaa sekä mieltäsi että kehoa palautumaaan - myös muuten kuin nukkumalla. Minulla se oma hetki on löytynyt suoratoiston sarjojen kautta, niiden avulla pääsen välillä pois arjesta - lähtemättä minnekään. Ne tuovat uusia ajatuksia, iloa, jännitystä elämään ilman riskejä.
Jos nyt miettisit omaa tilannettasi, mikä olisi mieluisin tapa lähteä kehittämään omaa oloa vuonna 2022?

MIkä olisi mieluisin tapa kehittää itseäsi 2022
Talouskuntoon
Talouskuntoon
0%
Liikuntaa lisää
Liikuntaa lisää
0%
Ruokavalio kuntoon
Ruokavalio kuntoon
0%
Lisää omaa aikaa
Lisää omaa aikaa
0%
Ystäväsuhteet kuntoon
Ystäväsuhteet kuntoon
0%
Joku muu tapa
Joku muu tapa
0%
Ääniä yhteensä: 0
  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat