Miten sinulla ja kumppanillasi sujuu kommunikaatio toistenne kanssa? Oletteko tähän asti oikeasti olleet avoimia ja herkkiä toisillenne puhuessa? Vai onko kommunikaatiossa vielä parantamisen varaa? Hätä ei ole tämän näköinen vaikka keskustelu- ja vuorovaikutustaidot eivät vielä olisikaan ylimmällä mahdollisella tasolla, kunhan molemmat tahot ovat avoimia opettelemaan.

Kukaan ei ole täydellinen, eikä tarvitsekaan olla. Sama pätee myös kommunikaatioon parisuhteessa. Kyky olla avoin ja rehellinen kumppanin edessä on kuitenkin elintärkeää, mikäli haluaa suhteen olevan pitkäkestoinen ja ennen kaikkea onnellinen. Tämä koskee kaikkia eri parisuhteen osa-alueita, niin arkisista asioista vanhoihin traumoihin ja aina makuuhuoneeseen saakka.

Välillä kommunikointi on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty, varsinkin kun kyseessä on vaikeammasta asiasta keskustelu. Kuka tekee mitkäkin kotiaskareet saattaa olla suhteellisen yksinkertainen aihe keskustella läpi loppupeleissä, mutta esimerkiksi makuuhuoneen puolelle mentäessä monia alkaa useasti ujostuttaa ilmaista mielipiteitään, tunteitaan ja mieltymyksiään.

Voi kuitenkin olla vaikeaa harrastaa kumppaninsa - oli hän kuinka rakastettu tahansa - hyvää seksiä, mikäli kumpikaan ei tiedä mistä toisen kroppa ja mieli tykkää. Eikä sitä valitettavasti yleensä pelkällä arvailulla saa selville, edes intiiminkään hetken keskellä, että sopiiko kehomme automaattisesti toisilleen täydellisesti yhteen ilman sanoja.

Ja vaikka seksi parisuhteessa ei olisikaan se kaiken A ja O, on se loppupeleissä yksi tärkeimmistä onnellisen ja terveellisen suhteen osista. Eikä hyvä seksi rajoitu vain parisuhteen terveyteen, vaan sillä on omallekin keholle terveellisiä vaikutuksia. Jos intiimit hetket kumppanin kanssa eivät vielä ole toivotulla tasolla, niin nyt on hyvä aika lähteä sitä ehostamaan.

Miten kommunikaatiota sitten olisi hyvä harjoittaa?

Aivan ensiksi tulee molempien asennoitua niin, että seksi olisi molemmille nautinnollista ja hauskaa, eikä sen tarvitse toistaa mitään tietynlaista kaavaa. Makuuhuoneen puolella tapahtuvista asioista on hyvä puhua myös makuuhuoneen ulkopuolella. Mutta totta kai kommunikaatio on aina hyvin tärkeää itse tilanteessa, ja voit vaikka etukäteen miettiä minkälaisia kommunikaatiotapoja tahdot silloin kokeilla.

Voi olla hyvinkin jännittävää kertoa kumppanille mistä makuuhuoneessa pitää, ja sitäkin jännittävämpää antaa ohjeita kesken petipuuhien. On tärkeää yrittää muistaa, että sopivaa kumppania kiinnostaa myös toisen nautinto. Loukkaantumisen sijaan hän luultavasti ennemminkin arvostaisi avoimuutta ja rehellisyyttä, - ja jopa innostuu siitä, miten itsevarmasti toinen osapuoli tuo esille omat mieltymyksensä. Kun rehellinen kommunikaatio makuuhuoneen puolella on avattu, voi yhteisistä hetkistä tulla entistäkin nautinnollisempia ja myös uskaliaampia, kun osapuolet vihdoin toteuttavat täysin siemauksin toistensa toiveita ja fantasioita. Lue lisää tavoista, joilla on mahdollista lisätä nautintoa ja iloa makuuhuoneessa.

Koski kommunikaatio ja vuorovaikutus mitä tahansa parisuhteen osaa, on se aivan keskiössä siihen, miten parisuhde kehittyy ja pysyy koossa. Mikäli haluaa olla terveellisessä, onnellisessa ja pitkäkestoisessa suhteessa, on hyvä oppia olemaan mahdollisimman rehellinen ja avoin kumppaniaan kohtaan kaikissa tilanteissa.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat