Kaikkein yksinkertaisimmillaan onnellisuus perustuu ihmisen positiiviseen ajattelutapaan ja positiivisiin elämäntapoihin. Mutta vaikka moni onnellisen ihmisen ja onnellisen elämän osa perustuu yllättävän yksinkertaisiin tekoihin, ei pelkkä positiivinen ajattelutapa aina riitä, vaan sen onnellisuuden tavoittamisesikin täytyy tehdä töitä. Se vaatii henkistä kasvamista ja joskus vaikeidenkin päätösten tekoa. Usealla se myös tarkoittaa uskallusta elää omanlaisensa elämää, noudattamatta sokeasti vanhempien tai yhteiskunnan toiveita jos ne menevät omien arvojensa kanssa ristiin. Alle on listattu muutama pieni ja iso asia elämässä, jonka kannattaa tarkistaa olevan kunnossa – tai järjestää kuntoon – jos haluat vihdoin saavuttaa onnellisen elämän tason, ja myös pysyä siinä.

Usko onnellisen elämän olevan mahdollinen sinullekin

On vaikea olla elämässään onnellinen, jos ei yksinkertaisesti usko sen edes olevan omalla kohdallaan mahdollista. Varsinkin nykyaika, jossa vertailemme itseämme toisiimme sosiaalisessa mediassa kuin se olisi päivätyömme, tekee vaikeaksi kokea olevansa onnellinen ja onnistunut jos aina haluaisi mieluummin mitä jollakin toisella on. Olemme kuitenkin jokainen oman onnemme luojia, ja voimme tietoisesti tehdä valinnan onnellisemman elämän luomisesta. Tietenkin elämässä tulee vastaan ties minkälaisia vastaiskuja, mutta kun keskittyy elämässä iloa ja arvoa tuoviin asioihin, sekä osaa identifioida ja hankkia niitä, sen sijaan, että märehtii negatiivisissa ajattelutavoissa ja vastoinkäymisissä, on jo puolimatkalla onneen.

Löydä itsesi oikeasta työstä ja parisuhteesta

Niin työpaikka kuin parisuhdekin tuntuu olevan monen elämän peruspilari, ja siksi ne kannattaakin olla hyvin järjestetty. On helpommin sanottu kuin tehty, mutta mikäli jokin parisuhde – ja miksei myös ystävyyssuhde – antaa paljon enemmän negatiivisuutta elämääsi kuin onnea, on aika jättää se taakse ja tavoitella parempaa, tai nauttia vaikka täysin siemauksin yksinolon ihanuudestakin. Samoin on työpaikan suhteen. Vaikka on elintärkeää tienata rahaa päivästä toiseen selvitäkseen, ei työ saa olla koko elämä, eikä työpaikan kannata varsinkaan olla sellainen, jossa tuntuu raskaalta olla, koska se ei ole se omalta tuntuva ammatti. Mikäli epäilet yhtään olevasi väärässä työpaikassa, tee vaikka helppo ammatinvalintatesti varmistuaksesi itsellesi sopivasta alasta, ja rohkene lähteä tavoittelemaan sitä.

Elä hetkessä

Tietenkin jos aina unelmoit paremmasta huomisesta, paremmasta työpaikasta, paremmasta parisuhteesta, ja niin edelleen, menee sinulta oikeastaan elämän parhaat palat ohi. Saatat myös löytää itsesi sudenkuopasta jossa saavutettuasi sen työpaikan tai parisuhteen et vieläkään osaa olla onnellinen ja tyytyväinen. Mutta kun elät hetkessä ja otat jokaisen päivän pienet ilot vastaan avosylin, voi niin asenteesi kuin mielentilasi muuttua positiivisempaan suuntaan aivan huomaamatta.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat