Vierailija

Hikoilen paljon, mutta en ole löytänyt sopivaa ja tarpeeksi tehokasta dödöä ainakaan markettien valikoimista. Aina kirvelee ja punottaa viimeistään muutaman päivän käytön jälkeen. Mikä olisi hyvä ja turvallinen mutta tehokas?

  • ylös 4
  • alas 2

Kommentit (3)

Herkät kainalot ovat yllättävän yleinen ongelma, johon lienee monta syytä. Dödön lisäksi kainaloita voivat ärsyttää oma hiki (kyllä vain, varsinkin atoopikoilla ja kuivaihoisilla!), tiukat ja keinokuituiset vaatteet, ihokarvojenpoistorutiinit ja liian tujut pesuaineet.

Dödöviidakossa omansa löytää vain kokeilemalla. Antiperspirantit sisältävät hien eritystä tilapäisesti ja mekaanisesti ehkäiseviä alumiinisuoloja. Deodoranttien vaikutus perustuu hien hajua peittäviin hajusteisiin ja niinikään hajua aiheuttavien bakteerien kasvua nujertavaan alkoholiin.

Mikäli perusdödöt eivät tunnu sopivan, herkkäihoinen voisi karsia yleisimmin ärsyttävät aineet: hajusteet ja alkoholin. Hajusteettomien dödöjen kirjo on valtava. Voit valita suihkeen, roll-onin ja voiteen välillä. Jos iho on oikein kuiva, voisit kokeilla esimerkiksi apteekissa myytävää Louis Widmerin hajusteetonta antiperspiranttia voiteena. Tuote on hiukan hintava, mutta riittoisa ja yllättävän tehokas. Edullisempia hajusteettomia dödöjä löytyy esimerkiksi LV:ltä tai voimakkaampaa pitoa kaipaavalle Triple Dry- sarjalta. Ylimääräisistä härpäkkeistä, kuten esimerkiksi vitamiineista, bakteereita tappavasta hopeasta tai ihanista öljyistä ei toki ole haittaa, mutta ei hyötyäkään, jos tavoitteena on vain taistelu hikoilua vastaan.

Ne onnelliset, joiden hiki ei virtaa tai haise, voivat huoletta pitää vaikka deodorantittomia päiviä tai korvata dödön kokonaan esimerkiksi vauvantalkilla. Jotkut tykkäävät kookosöljystä sen hoitavuuden ja miellyttävän tuoksun takia. Jos haluaa välttää kemikaaleja, voi kokeilla luonnonkivideodoranttia, jossa mineraalit toimittavat antiperspirantin virkaa. Luonnonkivideodorantin teho on yksilöllinen.

Vastaajana farmaseutti, estenomi Päivi Kousa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat