Vierailija

Miten voi yhdistää kasvomeikin ja aurinkosuojan? Mitä aurinkotuotetta pitäisi käyttää meikin kanssa? Rasvaista kiiltoahan ei meikkiin toivoisi.

 • ylös 15
 • alas 19

Kommentit (5)

Jos ihosi on herkkä, vaalea ja palat helposti, niin meikin alle tuleva suojavoide kannattaa valita kertoimella 30 tai 50. Mitä korkeampi UV-indeksi, sitä tehokkaampaa suojaa tarvitsee myös normaali ja ei niin herkästi palava iho. Lisää UV-indekseistä löytyy Ilmatieteen laitoksen sivuilta: http://ilmatieteenlaitos.fi/uvi-ennuste.

Useimmat valmistajat tekevät kasvojen iholle omat suojavoiteensa juuri siitä syystä, että vartalovoiteet koetaan liian paksuiksi ja vaalean kalvon jättäviksi. Kasvojen aurinkotuotteita löytyy lähes joka sarjasta. Kokeile toki ensin vartalolle tarkoitettua suojavoidetta myös kasvoillesi, jotta säästyisit turhan suurelta purkkiarsenaalilta varsinkin matkalle lähtiessäsi.

Ohessa muutamia vinkkejä, miten meikkivoiteen ja aurinkovoiteen voisi kätevästi yhdistää, toivottavasti näistä keinoista joku toimii myös sinulla!

- Tiesitkö, että ns. mineraalimeikkivoidepuuterit ovat samaa pigmettiä, jota käytetään myös perinteisten meikkivoiteiden tekemiseen? Jos olet löytänyt mieleisesti aurinkovoiteen kasvoille, kukaan ei estä ottamasta hyppysellistä puuterimaista mineraalimeikkivoidetta ja sekoittamalla sitä aurinkovoiteeseen! Sopiva sekoitussuhde löytyy kokeilemalla, mutta voimakaspigmettistä puuteria ei paljoa tarvita. Hyvä hinta-laatusuhde löytyy esimerkiksi Barefaced beautyn tai Benecosin mineraalimeikkipuutereista.

- Mikäli ei pidä ylimääräisestä tuotteiden sekoittelusta tai haluaa varmistaa aurinkosuojavoiteen maksimaalisen tehon, voi puuteria toki levittää perinteiseen tapaan aurinkovoiteen päälle. Aurinkovoiteen levityksen jälkeen kannattaa odotella noin puoli tuntia, jotta voide on ehtinyt imeytyä ja kuivahtaa ihon pinnalle. Puuterimainen meikki pitää kiiltävän ihon kuitenkin hieman paremmin kurissa kuin kaksi voidemaista tuotetta päällekkäin.

- Helposti rasvoittuvalle iholle löytyy aurinkosuojageelejä (esim. Louis Widmer ja Avon), jotka ovat huomattavasti kevyempiä ja imeytyvät nopeasti. Geelien suojakertoimet ovat yleisimmin matalia (15 tai alle). Apteekissa myytävässä Ladival- sarjassa näyttäisi olevan myös suojakertoimella 30 varustettu tuote.

- Jos et pala koskaan ja rusketut helposti, riittää normaalin tai satunnaisen ulkona pyrähtelyn suojaksi myös tavallinen, jokapäiväinen meikki, varsinkin Suomen kesässä...Useissa meikkivoiteissa on matala suojakerroin, joka syntyy ihan mekaanisesti meikkikerroksesta kasvoilla. Sävyttävät päivävoiteet, kuten Lumenen sävyttävä kosteusemulsio tai Garnierin BB- voide sisältävät suojakertoimen 15.

Vastaajana farmaseutti, estenomi Päivi Kousa

 • ylös 13
 • alas 10

Miksi ihosyövät lisääntyvät samaa tahtia kuin aurinkorasvojen käyttö?  

Suomessa rekisteröidään nyt vuosittain jo yli 1300 uutta tapausta, kun 1980-luvulla niitä oli vain noin 400 vuodessa. Nyt melanooma on jo kuudenneksi yleisin syöpä.

"Väärä käsitys aurinkovoiteiden syöpää estävästä vaikutuksesta pysyy julkisuudessa rahanahneen aurinkovoideteollisuuden ja syöpäteollisuuden pelotellessa ihmisiä vuorotellen. Miten sopivasti sattuukaan, että nämä auringon mustamaalaajat unohtavat mainita, että lähimpänä päiväntasaajaa asuvilla ihmisillä on vähiten ihosyöpää. Sen sijaan kesän lähestyessä media pommittaa meitä päivittäin myyteillä, joiden mukaan auringon säteiltä suojautuminen suojaisi meitä jotenkin siltä ainoalta asialta, jonka auringonsäteet itse asiassa ehkäisevät, eli syövältä. Auringon UV-säteilyltä suojautuminen vaikuttaa dramaattisesti D-vitamiinin tuotantoomme, mikä johtaa korkeampaan kuolleisuuteen, sairauksiin ja mielenterveysongelmiin. Mikä ironisinta, aurinkovoiteet itsessään aiheuttavat syöpää."

http://www.magneettimedia.com/on-aika-paivittaa-tietosi-aurinkovoiteiden-kaytosta/

 • ylös 11
 • alas 13
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Aurinkovoiteet eivät suojaa ihosyövältä. Syöpäjärjestöt muistuttavat, että aurinkovoiteet eivät suojaa ihosyövältä. Syöpälääkärin mukaan korkeimpien suojakertoimien aurinkovoiteet antavat väärää kuvaa auringossa olon turvallisuudesta.

"Maailman paras stressilääke – pari sanaa auringosta

Aurinko on tänä kesänä paistanut kotimaassa harvinaisen paljon – toivottavasti olet myös muistanut siitä nauttia. Aurinko on hyvinvoinnillesi yksi huikeimmista asioista, ja vieläpä täysin ilmainen. Jos alitajunnassasi on vielä pelko siitä, että aurinko olisi melanooman suurin syy, omaa käsitystään voi tarkastaa esimerkiksi tästä linkistä

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2011/11/20/deadly-melanoma-not-due-vitamin-d-deficiency.aspx"

http://samisundvik.com/2013/06/25/maailman-paras-stressilaake-pari-sanaa-auringosta/

 • ylös 10
 • alas 14

"Jos levitämme ihollemme aurinkorasvoja, häiritsemme tehokkaasti ihollamme tapahtuvaa D-vitamiinisynteesiä sekä muita iholla muodostuvia fotoreaktiivisia yhdisteitä. Mitä korkeampi on rasvan SPF-kerroin - sitä enemmän siinä on kemikaaleja. Kemikaalit häiritsevät kehon hormonitoimintaa ja ne saattavat mm. laukaista estrogeeniriippuvaisia syöpiä rinnoissa, kohdun limakalvossa ja eturauhasessa. Jos haluamme välittää ympäristöstämme ja syödä kaloja, niin huomioitava seikka on myös se, että aurinkorasvamme ja niiden sisältämät kemikaalit ajautuvat pesuvesien mukana vesistöihin, jotka voivat sitten vaikuttaa negatiivisesti kaloihin. Täältä voit lukea lisää aurinkovoiteiden haitoista."

http://balanssi.blogspot.fi/2012/06/kuinka-valttaa-auringossa-palaminen.html

Uima-allas saattaa tehdä aurinkorasvasta syöpäpommin!
http://www.terveydentukipilarit.fi/terveysinfo/uutiset/51/

Auringonvalon ja D-vitamiinin puutos on linkitetty yli 70 syöpätyyppiin. Toki melanooman riski lisääntyy auringossa kärvistellessä, mutta samalla kuitenkin useiden muiden syöpien riski pienenee. Melanooman kuolimisen riski 75 ikävuoteen mennessä on ~0,3%, kun taas kaikkien syöpien riski on yhteensä 9,65%. Tarvitsemme auringonvalosta UVB-säteitä, joiden avulla muodostamme ihollamme D-vitamiinia.

Varmin tapa saada D-vitamiinia on ottaa aurinkoa keskipäivällä ja ilman rasvaa. Mutta vain sen verran, että ei pala. Suomessa auringonvaloa on riittävästi D-vitamiinin valmistukseen vain toukokuun alusta elokuun loppuun eli kun UV-indeksi on vähintään 3. Joskus lähes koko kesä on niin pilvinen, kylmä tai sateinen, että pelkästään auringosta on vaikea saada riittävästi D-vitamiinia. Auringosta saat D-vitamiinia, mutta vain silloin kun varjosi on lyhyempi kuin sinä itse. Siis lyhyen aikaa keskipäivällä, noin kello 10-16.
 
Iltalehti uutisoi äskettäin, että suomalaislapsilla on todettu murtumia ja jopa osteoporoosia, jotka ovat vältettävissä D-vitamiinia lisäämällä. Helsingin alueella tehdyn tutkimuksen mukaan jopa 99% helsinkiläisistä koululaisista kärsii D-vitamiinin puutteesta. Iltalehdessä haastateltu ylilääkäri Raimo Rintala suosittelee 50µg D-vitamiinilisää lapsille.
 
Eli jos ette syö D-vitamiinilisää, aloittakaa nyt!

D-vitamiinin todellinen tarve syyskuun alusta toukokuuhun on 50-125 µg päivässä. Jotkut voivat tarvita enemmänkin, mutta suurempien annosten olisi hyvä perustua D-vitamiinitasojen mittaukseen. Omat D-vitamiinitasonsa voi kuitenkin käydä mittauttamassa, jotta tietää, missä mennään.
http://terveyshymy.fi/artikkelit/d-vitamiinin-puutos-on-suuri-terveysriski

Ajankohtainen D-vitamiini
http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=247

Possible 75% cancer mortality reduction with Vitamin D
http://www.youtube.com/watch?v=9FMlQeH8RFA&feature=player_embedded

New randomized controlled trial shows, omega-3s may protect against skin cancer!
http://blog.vitamindcouncil.org/2013/03/11/new-randomized-controlled-trial-shows-omega-3s-may-protect-against-skin-cancer/

Auringonvalo voi oikeasti suojata ihosyövältä
http://www.magneettimedia.com/auringonvalo-voi-oikeasti-suojata-ihosyovalta

 • ylös 12
 • alas 12

Syöpäjärjestöt muistuttavat, että aurinkovoiteet eivät suojaa ihosyövältä. Syöpälääkärin mukaan korkeimpien suojakertoimien aurinkovoiteet antavat väärää kuvaa auringossa olon turvallisuudesta.

 • ylös 12
 • alas 8

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat