Vierailija

Mikä tepsisi silmäpusseihin? Rasvoja on kokeiltu tuloksetta sekä kalliimmista että halvemmista sarjoista.

  • ylös 22
  • alas 18

Kommentit (2)

Silmäpusseista on moneksi. Eniten niihin vaikuttavat silmien ja kasvojen muodot sekä perimä. Lisäksi elintavat ja uni ovat merkityksellisiä. Koska syitä on useita, ovat mahdolliset häätökeinotkin lukuisat.

[u]Itseaiheutettu silmien turvotus:[/u]

Kovin suolainen ruoka iltakuuden jälkeen nautittuna tai vettä väkevämpien runsaampi juominen voivat näkyä seuraavana aamuna huomattavina silmäpusseina. Kun laitat aamulla silmillesi jääkaappiin edellisenä iltana laittamasi teelusikat, heräät varmasti! Myös kasvovesi ja silmänympärysgeeli tuovat uutta potkua kasvojenpuhdistusrutiineihin jääkaappikylminä. Useimmissa silmänympärysgeeleissä on nestettä poistavaa ja verenkiertoa vilkastuttavaa kofeiinia, jota löytyy samalla lailla kalliimpien kuin halvempienkin sarjojen valikoimista. Kokeile esimerkiksi Garnierin viilentävää roll-on tuotetta, apteekin iki-ihanaa Estelle & Thild- sarjaa tai tehokasta luonnonkosmetiikkasarja Madaraa.

[u]Maan vetovoimasta johtuvat silmäpussit:[/u]

Viimeistään neljänkympin jälkeen kasvojen kudos alkaa veltostua toden teolla ja suunta on valitettavasti alaspäin! Ennenkuin heittäytyy esteettisen kirurgian tai pistoshoitojen vietäväksi, kannattaa kokeilla erilaisia kosmetologin tekemiä hoitoja silmäpussien häätämiseksi. Muutaman kerran hoitokuuri yhdistettynä tehokkaisiin tuotteisiin voivat tuoda iloa pitkäksi aikaa, vaikkakin käyvät lompakolle. Luksusta ja uutuuksia metsästävälle vinkkaan maailmalla suosiota saaneeseen Bakel- sarjaan, josta löytyy tehokas ja kiinteyttävä roll-on tuote silmänympärysiholle.

Iän tuomiin muutoksiin voi suhtautua lempeästi ja kevyemmällä lompakolla. Hintaakin tärkeämpi kriteeri on tuotteiden säännöllinen käyttö. Kermaisen miellyttävä voide pitää pintarypyt poissa ja geeleillä lepytellään tummuneita ja turvonneita silmänalusia. Kaiken kruunaa tietenkin meikki, jolla saa ihmeitä aikaan. Jos valokynä ei tunnu riittävän tai silmämeikki ei näytä enää yhtä hyvältä, käy rohkeasti pyytämässä apua ammattilaiselta! Isommissa tavarataloissa löytyy henkilökuntaa meikkiapua antamaan tai sitten kannattaa varata aika kosmetologille, joka opastaa häivyttämään silmäpussit kädestä pitäen.

[u]Muuta huomioitavaa:[/u]

- Jos silmäpussit tuntuvat ilmestyvän äkisti, eikä mikään konsti tepsi niihin, kannattaa käväistä lääkärillä varmistamassa, ettei syynä ole epäkuntoon joutunut elimistö.

- Allergia voi myös aiheuttaa silmien turvotusta. Jos huomaat, että turvotus ja mahdollinen kutina liittyy aina tiettyyn vuodenaikaan kuten kevääseen tai esimerkiksi hevostalleilla vietettyyn päivään, löytyy apu allergikolle tarkoitetuista silmätipoista ja/tai -lääkkeistä, joita saa apteekista ilman reseptiä. Jos et ole aiemmin käyttänyt allergialääkkeitä, täytyy tietenkin käydä ensin lääkärin juttusilla.

- Tarkista iltaiset ihonhoitorutiinisi ja vältä silmänympärysihon rasvaamista paksuilla perus- tai yövoiteilla. Liian tuhti voitelu voi lisätä turvotusta. Silmänympärysiholle riittää nuppineulanpään kokoinen nokare rasvaa.

Vastaajana farmaseutti, estenomi Päivi Kousa

  • ylös 12
  • alas 8
Vierailija
Mikä tepsisi silmäpusseihin? Rasvoja on kokeiltu tuloksetta sekä kalliimmista että halvemmista sarjoista.

Kärsin itse silmäpusseista 20 vuotta ja sain uuden elämän kun jätin melkein kaikki viljatuotteet pois ruokavaliostani. En ole virallisesti allerginen viljalle testien mukaan, mutta kehoni ei vaan pystynyt sulattamaan viljoja. Ensimmäistä kertaa 30 vuotiaana vatsa toimi normaalisti niin kuin muillakin ihmisillä ja aika, jolloin kehoon kertyi runsaasti nestettä (esim. silmäpussit)jäi taakse. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan. Kunhan ottaa selvää tarvittavien ravintoaineiden saannista.

  • ylös 7
  • alas 12
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat