Vierailija

Syön endotyyppisiin kipuihin pillereitä, auttavatkin, mutta niiden myötä on tullut kuivuus, joka hankaloittaa elämää.Rasvat ja öljyt on kokeiltu. Töissä kävelen paljon ja hankaus siten tekee olon erittäin epämukavaksi!Tuntuu, että hankauksen myötä tulee turvotustakin, ja se vasta kipeää on.Voiko se jopa tulehduttaa?
Vaihdoin pillerimerkkiä, mutta vasta toinen laatta menossa.
Gynellä käyn väh. kerran vuodessa.
Pitäisikö lopettaa pillerit?? ???

  • ylös 4
  • alas 8

Kommentit (4)

Kuivuus voi tulehduttaakin ja niin epämukavaa se on, että asialle täytyy tehdä jotain. Tarvitsetko pillereitä ehkäisyyn lainkaan vai ovatko ne vain kipujen hoitoon? Sinuna marssisin gynen vastaanotolle ja kertoisin sivuvaikutuksesta.

Kipujen vuoksi olen nyt syönyt, ja ovat auttaneet. Toinen merkki tosiaan kokeilussa, mutta 2 laatan jälkeen en huomaa muutosta parempaan. Olen käynyt gynellä lähiaikoina, hän meinasi, että voisi vielä kokeilla syödä femodenia, ja laittaa pausanolia.No, nuo rasvat eivät vaan tehoa tarpeeksi. Ja kun esim. töissä kävellessä ärtyy pahasti, ei siihen paljon rasvat helpotusta tuo. :(
Jos vaan pitäisi kokeilla olla ilman pillereitä?
Tuntuu , että tuo kuivuus jo turvottaakin joitakin kohtia.
Tai varmastikin, kun hankautuu päivän mittaan.
Onko olemassa mitään ns. antibioottivoidetta?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Paikalliseen limakalvojen kuivuuteen auttaa parhaiten estrogeenivoide/emätinpuikot, jota yleensä laitetaan iltaisin 2 viikkoa ja sitten ylläpitohoitona pari kertaa viikossa.
Mitään antibioottivoiteita ei alapäähän kannata alkaa läträämään, ellei kyseessä ole ihan selkeä tulehdustila. Onko tutkittu jos olisi lievää hiivaa se turvotus?

Endometroosiyhdistys.

Tietoa endometrioosista

Mitä endometrioosi on?

Endometrioosi on kohdun limakalvon pesäkesirottumatauti, jota sairastaa arviolta joka viides hedelmällisessä iässä oleva nainen. Endometrioosissa kohdun limakalvon (endometrium) kaltaista kudosta kasvaa kohdun ulkopuolelle esimerkiksi munasarjoihin, munanjohtimiin sekä kohdun, suolen ja virtsarakon pinnoille.

Endometrioosipesäkkeet käyttäytyvät samantapaisesti kuin kohdun limakalvo. Ne reagoivat kuukautiskierron mukaiseen estrogeenitason nousuun ja laskuun. Estrogeenitason kohotessa pesäkkeet paksuuntuvat, mutta väärässä paikassa kasvava kudos ei pääse poistumaan elimistöstä vuotona. Vatsaontelossa vuotava veri ärsyttää ja tulehduttaa viereisiä kudoksia, jonka seurauksena voi muodostua arpikudosta ja elimiä toisiinsa liimaavia kiinnikkeitä.

Endometrioosi aiheuttaa kroonista kipua, heikentää sitä sairastavan elämänlaatua ja aiheuttaa lapsettomuutta. Endometrioosi on uusiutuva, krooninen sairaus. Lopullista parantavaa hoitoa ei sairauteen ole vielä löytynyt, mutta oireita voidaan hoitaa muun muassa tulehduskipulääkkeillä, hormonilääkkeillä tai leikkauksella.

Oireet

· runsaat ja/tai kivuliaat kuukautiset (dysmenorrhea)
· kipu ja/tai tiputteluvuoto ennen kuukautisia
· välivuodot
· krooninen kipu alavatsan, sukupuolielinten ja/tai lantion alueella
· yhdyntäkipu (dyspareunia) tai kipu välittömästi yhdynnän jälkeen
· tärinäkipu
· selkäkipu
· iskiaskipu
· tihentynyt virtsaamistarve ja/tai kipua virtsatessa (dysuria)
· suolen toiminnan häiriöitä ja/tai kipua ulostaessa
· pahoinvointi
· hiivatulehdukset
· krooninen väsymys
· lapsettomuus

Diagnosointi

Endometrioosi voidaan todeta vain laparoskopisesti eli vatsan tähystysleikkauksella. Munasarjan endometrioosikystat voidaan havaita ultraäänitutkimuksessa. Lisää tietoja tutkimuksista ja leikkauksista löydät kohdasta 'Endometrioosin hoito'.
-----------------

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat