Vierailija

Miten mustapäistä pääsee eroon? Onko ruokavaliolla tai tuotteilla merkitystä?

  • ylös 8
  • alas 7

Kommentit (1)

Talia, kuollutta solukkoa ja bakteereita sisältävät mustapäät eli komedot majailevat yleisimmin ihon rasvaisimmilla alueella, kuten nenällä ja otsalla. Tieteellisesti ei ole todistettu, että tietyt ruoka-aineet tai kosmetiikan raaka-aineet aiheuttaisivat mustapäitä. Epäterveellisellä elämällä, stressillä sekä itselle sopimattomilla tuotteilla on toki vaikutusta ihon kuntoon.

Mikään kosmetiikkatuote ei auta mustapäihin kertarysäyksellä, vaan ihoa tulee puhdistaa ja hoitaa säännöllisesti. Pesuun soveltuu parhaiten mieto, ylimääräisen lian ja talin poistava aine, joka voi olla samalla myös hellästi kuoriva. Apteekista ilman reseptiä saatava, bentsyyliperoksidivoide vaatii tehotakseen kuukausien hoidon. Vaikeimmille tapauksille suositellaan lääkäriä, joka voi määrätä tehokkaampia geelejä ja voiteita sekä tarvittaessa antibiootin.

Vaikka mieli tekisi, mustapäitä ei kannata puristella, koska mustapäissä majailevat bakteerit voivat innostua aiheuttaen tulehduksen. Puristelusta voi seurata myös arpia ja näkyvämpiä pintaverisuonia punoituksen kera. Jos haluaa mustapäille mekaanisen häädön, kannattaa lievemmissä tapauksissa hankkiutua kosmetologin pakeille.

Vastaajana farmaseutti, estenomi Päivi Kousa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat