Vierailija

Ennakoivia vaihdevuosioireita vai mitä? Parin viime vuoden aikana aina hyväkuntoinen iho on alkanut rasvoittua todella paljon. Usein yön aikana kasvoille ja ylävartaloon ilmestyy kunnon finnejä. päivän mittaan kasvoja täytyy huuhdella tai kasvovedellä pyyhkiä rasvoitusta pois. Millaisia tuotteita olisi hyvä käyttää? Nuorisolle suunnatut tuotteet tuskin tulee kysymykseen. Syon terveellisesti, ulkoilen päivittäin kuntoillen enkä tupakoi.
nim: hehkeä iho takaisin??

  • ylös 6
  • alas 6

Kommentit (2)

Hormonitoiminnalla saattaa tosiaan olla osuutta asiaan silloin, kun iho alkaa neljänkympin kieppeillä toimia ylikierroksilla. Rasvoittuvaa ihoa, joka pukkaa tietyssä iässä kipeitä finnejä, sanotaan puhekielessä aikuisiän akneksi, vaikka se ei virallinen diagnoosi olekaan. Aknea kun on monenlaista. Akne voi vaivata yli viisikymppistäkin, vaikka vaihdevuodet olisivat jo saapuneet. Tarkkaa syytä ei tiedetä, miksi toiset saavat aknen silloin, kun ihon pitäisi ruveta rauhoittumaan. On vain epäilyksiä, kuten tuo hormonitoiminnan muuttuminen sekä perinnölliset syyt.

Ihotautilääkärin juttusille suosittelisin seuraavaksi, mikäli finnejä on paljon ja ne ovat kipeitä ja tulehtuneita. Ihoon voi jäädä finnien jäljeltä arpia. Koska akne on sisäsyntyinen vaiva, et onnistu saamaan sitä välttämättä kuriin pelkällä kosmetiikalla. Apteekista saatavat aknevoiteet voivat kyllä kuivattaa näppyjä ja estää arpien muodostumista, mutta ne eivät estä uusien näppyjen putkahtelemista. Antibioottikuurista voisi olla hyötyä, jos mikään muu konsti ei hillitse rasvoittumista ja finnejä.

Sopivan kosmetiikkatuotteen valinta onkin haastava tehtävä, koska yhtä ainoaa oikeaa tapaa hoitaa akneihoa ei ole. Kokeilemisen arvoinen saattaisi olla hajusteeton BM- sarja, josta löytyy talineritystä tasapainottava geeli sekä sen päälle laitettava tehokas, aikuisen ihon voide normaalille/sekaiholle. BM- tuotteita löytyy mm. apteekeista ja isompien tavaratalojen kosmetiikkaosastoilta. Pesuun suosittelen esimerkiksi La Roche Posayn Effaclar puhdistusgeeliä (myöskin apteekista).

Vastaajana farmaseutti, estenomi Päivi Kousa

Hei, minua on vaivannut aikuisiän rasvoittuva iho ja ihomadot jo todella monta vuotta. Olen kokeillut kaikki mahdolliset voiteet ja kasvovedet ilman tuloksia. Noin 2 kuukautta sitten ostin Yves Rocherin sarjan rasvoittuvalle ja sekaiholle ystäväni suosittelemana. Sarjan merkki on Sebo Specific, käytin ystäväni ohjeen mukaan sarjaa sitkeästi vaikka ensin ei näykynyt tuloksia, mutta noin kuukaudessa iho oli normalisoitunut. Käytän sarjaa yhä ja ongelmat ovat liki poissa. Olen käyttänyt sarjan kaikkia tuotteita eli puhdistusgeeliä ja kasvovettä aamuin illoin, lisäksi päivävoidetta aamuisin ja yövoidetta iltaisin. Sarja on kaiken muun hyvän lisäksi edullinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat