Seuraa 

Olen jo kauan pelännyt sairastuvani anoreksiaan alipainoisuuden ja mielöttömän liikunta määrän takia. olen 152 cm pitkä ja painan 38 kiloa. Mikä olisi hyvä tapa vahvistaa luita ja liikkua turvallisesti, ilman pelkoa painon laskemisesta?

  • ylös 2
  • alas 3

Kommentit (2)

Hyvä Holly!
olet syystäkin huolestunut! Painat aivan liian vähän pituuteesi nähden. Et todennäköisesti saa riittävästi kaikkia ravintoaineita. Runsas liikunta kuluttaa monia ravintoaineita ja tarvitset niitä paljon. Muista, että pelkkä liikunta ei vahvista luita. Luut tarvitsevat myös D-vitamiinia ja kalsiumia. Eli esim. maitotaloustuotteita ja margariinia. Lisää niitä ruokavalioosi. Muista myös, että keho tarvitsee lepoa liikunnan jälkeen. Kunto nousee levon aikana, ei liikuntasuorituksen aikana.
Onko sinulla joku, jolle voisit huolestasi puhua? Joe ei, esim. terveydenhoitaja tai lääkäri voisi olla hyvä tukihenkilönä kohti normaalimpia liikuntamääriä ja syömistä.

Mulla samat mitat. Enkä oo anorektikko. Syön hyvin, mutta liikun paljon. Joskus anoreksia on pään sisällä eikä välttämättä näy peilistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat