Vierailija

Moikka!
Kysyisin tyhmän ja turhan kysymyksen, mutta en uskalla syödä noita tabletteja ennen kun tiedän. Elikkä pitääkö nuo pureskella vai nieleskellä kokonaisena? Purkissa ei lue tuota enkä ole löytänyt netistäkään vastausta...

Kommentit (5)

Ihan miten vaan. Kyllä ne sulaa vatsassa joka tapauksessa.

Jos et voi niellä kokonaisena, niin murskaa ruuan joukkoon.

Näin voi tehdä kaikille pillereille

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vatsahapot kyllä tekee tehtävänsä.

Kato,mitä ne pillerit sisältää ja takuuvarmasti sulavat ensimmäisenä siellä vatsalaukussa, jossa tämä prosessi kestää monta tuntia.

Suurin osa tableteista sulaa jo pelkässä vesilasissa.

Et taida olla hoitoalalla, kun annat tuollaisia ohjeita :( Osa lääkeaineista tietysti hajoaa mahalaukun happamassa ympäristössä tai lääke voi häiritä mahan toimintaa tai aiheuttaa limakalvovaurioita mahassa. Tällöin tabletti päällystetään enterokalvolla, joka päästää lääkeaineen liukenemaan vasta, kun valmiste on ohittanut mahalaukun.

Kalvopäällystettyä enterotablettia ei saa halkaista, murskata tai pureskella, jotta kalvo säilyy ehjänä. Enterovalmiste otetaan yleensä tyhjään mahaan runsaan nesteen, mieluiten veden kanssa. Ei siis ruuanjoukossa, kuten neuvoit.

Depotkalvolla päällystettyä tablettia ei myöskään saa halkaista, murskata tai pureskella. Koska näin toimien menetetään lääkkeen pitkävaikutteisuus. Depotissa lääkeaineen tarkoitus on liueta hitaasti, esimerkiksi kahdeksan tunnin ajan, joten murskatessa tabletti, lääkettä imeytyy elimistöön nopeasti iso määrä, jolloin kasvaa myös haittavaikutusten riski.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat