Seuraa 

Hei! Mieheni 14 vuotias poika on todella ylipainoinen, sokeriarvot ja verenpaine koholla.

Olen yrittänyt mieheni kanssa ottaa asiaa puheeksi, hän kyllä myöntää ongelman, mutta ei sitten kuitenkaan pysty/osaa/halua aloittaa keskustelua pojan äidin kanssa eikä ainakaan poikansa kanssa.

Poika on meillä noin joka kolmas viikonloppu ja yritän silloin laittaa tietysti kevyempää ruokaa. Mutta esim kasvissose keittoa poika ei suostu edes maistamaan. Poistuu ruokapöydästä ja puolen tunnin päästä kun ruoat on korjattu pois, alkaa mässyttämään voileipää.

Kaupasta osaa omilla rahoillaan energiajuomaa ja sipsejä.

Kotonaan sitten äiti ja mummi (joka asui vielä puolivuotta sitten samassa taloudessa), kilpaa poikaa passaavat ja syöttävät munkkia ja jäätelöä.

En haluaisi olla paha äitipuoli, mutta jos 14 vuotiaalla pojalla on raskausarvet, pituutta noin 162 cm ja painoa 98 kg niin kiireesti pitäisi mielestäni jotain tehdä!

Järjestetäänkö Suomessa koulujen loma-aikoina mitään ylipainoisen lasten liikunta/ruokailutottumus leirejä?

  • ylös 9
  • alas 7

Kommentit (5)

Hienoa, että välität pojasta! Minun nuorimmaisellani on olut myös paino-ongelmia, hän oli noin 12-vuotiaana reilusti ylipainoinen. Hän selvästi söi stressiinsä, jotkut kouluaineet olivat hankalia. Emme puhuneet hänelle ylipainosta, mutta tosin ravinnon kautta yritimme vaikuttaa asiaan. Onneksi hän sai pyöreänäkin kuulua urheiluseuraan. Nyt nuorena häntä kiinnostaa myös terve ravinto ja pitää todella paljon urheilusta ja on normaalipainoinen (kouluvaikeudet myös ohitettu).

Olisiko teillä mahdollista keksiä jotain liikuntamuotoa, joka häntä voisi kiinnostaa, ikään kuin puolihuomaamattomasti. Pienoisgolfia, leffaan menemistä; mukaan vaikkapa sokeritonta limpsaa, tutustutte johonkin uuteen kohteeseen tai tekisitte muuta hauskaa yhdessä.

Ehkä nämä ovat vähän hassuja "neuvoja", mutta uskon, että hän löytää elämälleen iloa jostain mielekkäästä tekemisestä. Näin syöminenkään ei ole aina mielessä. Minäkin syön "tylsyyteeni" turhan usein, joten ymmärrän poikaa.

Miehellesi asia on oman pojan kautta niin läheinen, että häntä saattaa se ahdistaa ja siitä on vaikea pojan äidin kanssa puhua. Mutta onneksi olet pojasta kiinnostunut ja olet hänelle hienotunteinen.

Hei, minulla 20 tytär, joka on 180 cm ja painaa yli 100 kg. En edes uskalla puhua hänelle paino asiasta, kun joka kertaa alkaa hirveä huuto. Miten saisin hänet liikuntaan mukaan ja ruokailu tottumukset muutettua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Varmasti ikävää seurata vierestä. En kyllä itse osaisi samassa tilanteessa sanoa mitään fiksua. Varmaan vain toivoisin, että järki/rakkaus tai joku muu saisi hänen mielensä muuttumaan. Aikuisen lapsen ruokailutottumuksiakaan ei äiti voi sen enempää muuttaa kuin tarjota mahd. terveellistä ruokaa ja myös omalla esimerkillään osoittaa, että se on hyvää.

minun lapsellani on ylipainoa kertynyt ihan parin kymmenen kilon verran. painaa n.85 kiloa ja pituutta on n.170 cm.
ikää kuitenkin vasta 13 vuotta ja ei ole ikinä syönyt liikaa rasvaista ruokaa tai karkkia. monipuolinen ruokavalio ja jokapäiväinen parin tunnin ulkoilu. muutenkin syö noin kolmesti päivässä ilman välipaloja. hän ei ole pyöreä vaan näyttää aivan normaalikokoiselta. mistä tämä paino voisi johtua? sokeritautia eikä kohonnutta verenpainetta ole. laihdutusta en voi hänelle näin nuorena voisi edes sanoa koska hänellä on vielä elämä edessä, näen kuitenkin että hän on masentunut painostaan :( mitä minun pitäisi tehdä ja mistä tämä paino voisi johtua?

Voisiko olla liian pitkät ruokailu välit, jos 3 kertaa pv. Silloin tulee herkästi syötyä hiukan liikaa ja elimistö varastoi rasvaa herkemmin. jos söisi pienempiä annoksia 5-6 kertaa pv, niin kroppa ehtisi kuluttaa kaiken. Itsellä tuo toimi aikoinaan.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat