Vierailija

Kasvojeni iho on [u]huomattavan[/u] rasvainen (muttei finninen tai muuten epäpuhdas..) - ja kelmeä (vastakohta kuulaalle ja kauniille iholle).. Voiko kysymys olla jostain ravitsemuksellisesta tekijästä vai liittyykö tämä ikääni (hiukka yli 60..) ja jos niin mitä voin tehdä. Ihonhoitoni on ollut lähinnä perushoitoa (pesu ja kasvovoide, yleensä myös silmänympärysvoide..). Auttaisiko naamio tai kuorinta tai joku muu..?

  • ylös 6
  • alas 6

Kommentit (3)

Ikä tuo mukanaan yleisimmin kuivan ja herkän ihon samalla kun estrogeenitaso laskee. Osalla iho alkaa kuitenkin rasvoittua ja aknekin voi ilmestyä. Rasvoittuvan ihon hyviä puolia on, että siihen ei ilmaannu iän mukana yhtä helposti pintaryppyjä kuin kuivaan. Huonoja puolia on esimerkiksi mainitsemasi kelmeys.

Taipumus siihen, tuottavatko talirauhaset talia vilkkaasti ihoa rasvoittaen vai laiskasti, on yleensä peritty ominaisuus. Hormonitoiminnan muutokset vaikuttavat tunnetusti ihoon. Tupakointi, stressi ja yksipuolinen ruokavalio ovat joskus iho-ongelmien syynä. Jotkut lääkkeet voivat myös rasvoittaa ihoa. Jos ihosi on selvästi muuttunut siitä, mitä se on aiemmin ollut ja iho-ongelmat häiritsevät jokapäiväistä elämääsi, kannattaa käydä keskustelemassa asiaan vihkiytyneen lääkärin kanssa.

Ruokavalion vaikutuksesta ihoon kiistellään ja ainoaa, oikeaa tapaa syödä ei edes uskalla arvailla, koska olemme kaikki yksilöitä. Yksi vannoo rasvahappojen nimiin ja toinen on löytänyt avun vitamiinipurkista. Ihmelääkettä iho-ongelmiin ei ole, mutta monipuolinen, kasviksia, marjoja ja hedelmiä sisältävä, vähärasvainen (kasviöljyjä suosiva) ruokavalio ei olisi varmaan pahitteeksi. Usein myös valitetaan, että rasvainen ruoka, pullat, karkit (etenkin suklaa) ja rasvaiset juustot pahentaisivat ihon rasvaisuutta, mene ja tiedä.

Ihonhoidossa pitäisi pyrkiä saamaan rasvoittuva iho tasapainoon. Tämä tarkoittaa säännöllistä, jokapäiväistä pesua aamuin illoin (vaikka ei olisikaan meikannut). Pesun täydentää kasvovesi, jota taputellaan iholle pesun jälkeen muunmuassa siksi, että ihon pH tasapainottuisi nopeammin. Kuorintavoidetta voi käyttää kerran-pari viikossa. Se irrottaa kuollutta solukkoa ihon pinnalta ja saa ihon näin näyttämään heleämmältä. Kannattaa huomioida, että rasvoittuvakaan iho ei saisi tuntua kireältä pesun jälkeen.

Useimmat anti-age- voiteet ovat liian hoitavia ja rasvaisia jo ennestäänkin rasvoittuvalle iholle, joten suosittelen päivävoiteeksi kevyitä, geelimäisiä voiteita ja heleyttäviä seerumeita. Tässäpä muutamia tuote-esimerkkejä rasvoittuvalle, heleyttä kaipaavalle ikääntyvälle iholle:

Kotimaista:

Lumene Radiant touch –tuotesarja on kokonaisuus, josta löytyy raikastava puhdistusvoide, kasvovesi sekä kirkastava mikrokuorinta/naamio. Sarjassa on myös ihon heleyttäjä, josta löytää kokeilemalla oikean sävyn. Päivävoiteeksi Lumenelta sopisi esimerkiksi Vitamin C+.

Hajusteetonta selektiivistä kosmetiikkaa:

Clinique dramatically different moisturizing gel on monen suosikki juuri keveytensä ansiosta. Muita hyviä tuotteita tästä sarjasta rasvoittuvalle iholle voisivat olla facial soap ja ihoa kirkastava clarifying lotion.

Apteekista:

BM regenerative gel tehoseerumi on erittäin tehokas tasapainottamaan talirauhasten toimintaa ja monen vaivasta kärsivän suosikki. Seerumia voi käyttää sellaisenaan tai sen voi levittää kosteusvoiteen alle. Sarjasta löytyy myös normaalin/rasvoittuvan ihon päivävoide.

Vastaajana farmaseutti, estenomi Päivi Kousa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ihon heleyttäjäksi paras lääke on reipas liikunta raittiissa ulkoilmassa. Säännöllisesti liikkumalla ja huolehtimalla terveellisestä ruokavaliosta sekä juomalla sopivasti vettä, saa heleän ihon - aivan varmasti. :D

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat