Vierailija

Hei!
Minulla on vasemman rinnan sivu, kainalo ja olkavarren sisäosa kipuillut nyt ehkä kuukauden, vähän toista. Rintaa kuumottaa välillä. Päälle päin ei tunnu eikä näy mitään. Kyhmyä en ole löytänyt. Oireet alkoivat tunteella että rinta meni aivan kylmäksi. Päälle päin kylmyyttä ei tuntunut, vain sisältä. Eli siis. Onko tämä syöpä vai lihasperäistä? Pelko kasvaa koko ajan enkä uskalla lääkäriin mennä jos sieltä jotain löytyykin. Rinta on jotenkin oudon tuntuinen... Ei nikn täyden tuntuinen mutta...outo.

Sivut

Kommentit (17)

Mulla myös kipuja,kuumotusta ja outoja tuntoja.Kävin mammossa eikä mitään löytynyt,on kuulemma ihan yleistä eri ikäkausina erillaiset oireet..Älä jää miettimään,vaan käy lääkärissä.Tuskin on mitään vakavaa,mutta oman pääkopankin takia kannattaa tarkistuttaa.

Sepä se kun tuntuu että pää sekoaq. En vain uskalla lääkäriin kun pelottaa jos se onkin jotain tai jos ei olekaan niin hulluna pitäävät. Minkä alan lääkärille tulisi aika varata? Tk lääkärille en mene huonojen kokemusten vuoksi. Pitääkö olla gynekologi vai ihan yleislääkäri?

Minä käyn säännöllisesti mammossa ja ultrassa. Vasemmassa rinnassa todettu 4 vuotta sitten hyvän laatuinen kasvain ja haluan muutenkin mielenrauhan, sillä minullakin välillä kovaa kipua rinnan sivussa ja kainalossa. Mutta tuo kipu johtuu niskoista ja rintalihaksen jumituksesta ei kasvaimesta. Sinua kävisin lääkärissä, ihan vaan että saat avun jos lihakset jumissa ja toisekseen jos vaikka onkin joku kasvain niin täytyyhän siitäkin tieto saada.

Minä olen kulkenut viikon välein hierojalla koska hartiani ja niskani mukaan lukien kädet ovat olleet tosi jumissa. Nyt hieronnasta kohta kolmen kuukauden tauko. Voisiko kivut tosiaan selittyä sillä. Mutta tuo rinta on jotenkin oudompi kuin toinen... Ehkä raskaampi.

Soitin terveysasemalle(yksityinen) ja varasin ajan mammografiaan.Maksoi vajaan 100e,mutta maksoin sen mielelläni,kun sain epätietoisuuden loppumaan.Älä murehdi ennalta asioita,vaan sitten vasta,jos jotain murehdittavaa löytyy.Mutta en usko.Ja epätietoisuus on kaikkein pahinta,mun mielestä.Ja mammossa käydään ihan rutiinitarkastuksissa nykyään,joten eivät pidä hulluna.Päinvastoin,viisaana :)

No eihän rintasyövän ensisijainen oire ole kipu - itseasiassa syöpä ei yleensä aiheuta kipua. Kuvailemasi oire todennäköisesti johtuu jostain muusta. Oisko lihasperäinen tai esim. joku tulehdus? Mene ihmeessä lääkäriin - asia hoituu!

Erehdyin googlesta tietoa etsimää ja keskustelun perusteella näyttäisi se kipu kuuluvan rintasyöpään. Voi että minua pelottaa . Pelottaa niin etten lääkäriinkään uskalla. Täytynee koota itsensä ja huomenna soitella lääkäriin. Ei kai se muu auta...

Mene ihmeessä lääkäriin. Itselläni oli pistävä kipu rinnassa (kuin neulalla olisi pistetty) ja se oli kuin olikin rintasyöpä (joka onneksi todettiin ajoissa).

Lääkäriin vaan, älä huoli todennäköisesti ei ole mitään hätää. Itsellä rintasyöpä 4 vuotta sitten ja hoidot käyty. Hoitot nykyään niin hyviä että ennuste on todella hyvä. Kipua minulle ei ollut joten sinulla varmaankin hormonaalisia juttuja.

Mies hieroi eilen tuota kylkeä ja kainalon sivua ja jopas ollut helpompi olla. Rinta vain arka ja turpeisen oloinen mikä ei toisaalta ihme kun olen sitä paniikissa painellut ja kyhmyä etsinyt. Ajattelin odottaa pari päivää asettuuko hieronnalla, venyttelyllä ja etten räplää. Toiveissa että olisi ihan vain lihasjimia...

Minulla todettiin duktaalinen rintasyöpä 1991. Oikeassa kainolossa turvonneita imusolmukkeita ja kainalo kipeytyi turvotuksesta. Oireita ei ollut muualla, kuten käsivarressa, eikä kipu säteillyt muualle. Mikäli käsivartta piti kohotettuna, ei ollut mitään tuntemuksia.

Yleiskunto alkoi heiketä. Valitin työterveyslääkärille, ja tämä konitohtori päätteli että jahhah..! Taitaa viitata aids:iin! Eipä ollut aids, vaan syöpäkasvain oikeassa rinnassa.

Minut leikattiin Meilahden sairaalassa helmikuussa 1991, annettiin postoperatiiviset hoidot ja sillä siisti!

Tässä istuskelen ja voin paksusti. Näin paljon syöpäpotilaita hoitojen aikana ja myös paljon keskusteluja käytiin. Mielestäni oireesi eivät viittaa syöpäkasvaimeen, vaan johonkin muuhun! En toki ole lääkäri, mutta mielestäni asian pohtiminen ja itsensä tarkkailu lisäävät tuntemuksia. :) :)

Minulla oli vuonna 1984  eli  yli 30 vuotta sitten kovaa kuumutusta, kipua ja pistelyä oikeassa rinnassa, aivan punainen läikkä tuli iholla, mutta häipyi

muutamassa päivässä, kun kuukautiset alkoivat. Menin kahteenkin lääkäriin, joista toinen sanoi, että nyt on pakko ottaa mammografia, toinen sanoi, että sinulla on kovat mastopaattiset rinnat, oikein pystyrinnat.

No, tulos oli se, että kuvattiin mammografiassa varmaan tunnin ajan.

EI MITÄÄN VIITETTÄ PAHANLAATUISEEEN, aivan normaalit rinnat.

Sanottiin minulle, että pitää kuvata vuoden kuluttua uudelleen.

Menin suurempaan kaupunkiin kuvaukseen, jossa kuvia taas otettiin tosi

paljon.  JA  TULOKSET OLIVAT aivan normaalit.  Fiksu lääkäri sanoi, että on

aivan normaalia, että mastopaattisia rintoja särkee ennen vuotoja.

Ja hän kehotti ottamaan särkylääkettä, jos kipu haittaa oloa.

Enpä ole 30 vuoteen ottanut minkäänlaista stressia noista kovista rinnoistani.

Monet sanovat niitä todella kauniiksi. - Toki käyn gynekologilla papa-kokeissa, tutkin rintani ja annan lääkärin ne tutkia. Mutta muuten otan elämän ihan iisisti, en ole ikinä polttanut tupakka enkä juonut alkoholia. En murehdi tulevia. Se on aivan turhaa, kiitollisena olen ollut työssä jo 36 vuotta terveenä.

 

Minulla kipu:vihlonta,pistely,jomotus osoittautui rintasyöväksi. Heti vaan lääkäriin,jos on jotain omasta mielestä outoa tuntemusta. Ei kannata käädä itsekseen pähkäilemään. Ps. säännölliset joukkotarkastukset käyty. Silti tauti päässyt salakavalasti leviämään.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat