Hei. Olen 22-vuotias nainen. Olen kärsinyt pahoista vatsa- ja suolisto- oireista muutaman vuoden. Suolistoni toimii epäsäännöllisesti, välillä ummetusta, välillä ripulia/ löysää rasvaulostetta. Minulla oli pienennä jonkinasteinen laktoosi-intoleranssi. Kuitenkin, pystyn syömään nykyään ihan normaaleja maitotuotteita. Minulta on testattu keliaki ei ollut. Itse olen nyt päätynyt ärtyvän paksusuolen oireyhtymään. Välillä vatsani pelottaa minua todella. Ruokailun jälkeen (ei kuitenkaan aina) minulle tulee pahoinvointia, huimausta. Töissä en nykyään syö kuin kourallisen itse ruokaa, muuten salaattia ja leipää. Kaikki leipä siis käy. Ilmavaivoja saattaa esiintyä iltaisin, jolloin myös olen turvonnut. Jos syöny raskasta ruokaa, oloni on hirveän turvonnut, myös kuin nestettä kertyisi elimistööni. Nyt minulla on ollu oireita myös niin, että en tiennyt mihin se liittyyisi, joten minulta on tutkittu myös endometrioosi, mitään ei ole kuitenkaan löytyny. Virtsavaivoja on siinä mielessä, että joudun käymään puolen tunnin- tunnin välein vessassa. Jos juon vesilasillisen se tulee melkei heti ulos. Samoin kahvista/ teestä joudun käymään vessassa parikin kertaa puolen tunnin sisällä. aamuisin vatsani toimii kun juon pari kuppia kahvia. Muuten tulee ummetusta. Olen kokeillut levolakkia ym. Nyt sitten, kun olen syönyt esim. ranskalaisia ym roskaruokaa, minulle tulee oitoja tuntemuksia suolistoon. Kuin siellä olisi jotain ylimääräistä. Kysynkin nyt helpotusta vaivoihin ja kannattaisiko esim. käydä tähystyksessä, jos se voisi olla jotain muuta kuin ärtynyt suoli. Minulla kyllä on herkkä vatsa esim. stressin suhteen, mutta olen kuitenkin vielä nuori ja tämä asia todella vaivaa. saan välillä todella kivuliaita kouristuskohtauksia alavatsan seudulla.. Olikohan tuossa nyt kaikki oireet ym. Joskus muuten menee maha sekaisin mausteista, kermasta, kastikkeista ja jos vatsani on oikein tyhjä.

Kommentit (12)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosittelen Itäkeskuksen Mehiläisen yleislääkäri Vilho Aholaa. Hän tietää ravitsemus- ja suolistoasioista todella paljon ja paransi minut samanlaisesta tilanteesta dieetillä. Käy siellä ennen kuin menet tähystykseen!

Asun Keskipohjanmaalla. Ajattelin, että kävisin työterveydessä, mutta siellä lääkäri on niin ihmeellinen mieshenkilö, etten usko, että hänestä on mitään apua. Tuijottaa tietokoneen näyttöä ja välillä kuuluu um, joo, nii justii.. tms. Entä miten/ mitä kokeita sitten otetaan, jos kävisin yksityisellä ja selittäisin tilanteen? ja voiko olla, että mahalaukussa olisi myös jotain hämminkiä? Mieluummin kyllä antaisin mahalaukun tähystää ensin. Ja varmaan he muitakin kokeita ottavat, ei kuulema hirveän herkästi nuorille tehdä tähystystä..

Ja sitten jos sinne tähystykseen joutuu, niin kuinka herkästi saa sen nukutuksen? En usko, että pelkällä paikallispuudutuksella/ rauhoittavilla kestäisin..

Käytätkö alkoholia, se voi pahentaa suolisto-oireita. Jätä ihmeessä roskaruoka pois. Syötkö aamulla puuroa, jos et voi aamulla syödä puuroa, syö sitä vaikka päivälliseksi. Olen huomannut että lautesellinen puuroa päivässä rauhoittaa mahaa kummasti. Kokeile, auttaako sipulin, omenan, lantun, paprikan ja voimakkaiden mausteiden poisjättäminen. Sitrushedelmät närästävät ja aiheuttavat ilmavaivoja monille. Korvaa punainen liha esim soijarouheella tai suikaleilla. Kumpikaan tähystys (mahan tai paksusuolen) ei ole paha, kumpaankaan ei tarvita puudutusta, rauhoittavia tai nukutusta. Hieman epämiellyttävää, mutta ei kivuliasta.

Noin 5% ihmisillä on suolisto sellainen,että sitä on haasteellista tutkia ja tutkimus aiheuttaa tällöin kipua.Lääkäri voi antaa kipulääkettä/rauhoittavaa,joka auttaa kyllä ja jotta tutkimus saadaan tehtyä.

Käytän alkoholia kohtuudella. Roskaruokaa en syö kuin pari kertaa n. puolen vuoden aikana muutenki. Aamuisin harvoin pystyn syödä mitään, minulla on niitä minuuttipuuroja, joita olen joskus syönyt. Mutta kun ei aamulla tahdo mikään mennä alas.. Ja sekin on jännä, että minulla ei ikinä ole maha kipeä, ei ole koskaan närästänyt, en edes tiedä miltä se tuntuu, eikä ole mitään röyhtäysongelmia. Voisin kuvitella omalla kohdallani, että tuo suoliston tähystys tuntuisi aivan hirveältä :s

Kannattaisi käydä paksunsuolen tähystyksessä. Minulla ihan samantapaisia oireita vuosikausia, kunnes paksunsuolen tähystyksessä löytyi Chroonin tauti.

Kaikenlaiset suolisto-ongelmat lissäntyvät koko ajan.

Johtuvan paljon prosessoidusta ruuasta.

Margariinit tarvii lailla kieltää ja laittaa THL vastuuseen.

Leipää ei tarvii 9 palaa päivässä. Ei tarvii lainkaan kuitujen eikä muunkaan saamiseksi.

Ja jos sitä syö, niin korkeintaan 2 palaa.

Maitoa ei lainkaan.

Kysytetyt täysrasvaiset juustot ovat hyvää ruokaa ja ahapatettu maito eli piimä tai jogurtti. Ja luomuna.

Jekka

Hei Naano
Tiedän että viestistäsi on jo jokunen vuosi. Mutta haluaisin kovasti tietää miten sinulla menee? Selvisikö mitään lääkärissä? Minulla on kyllä ihan samat oireet kuin sinulla, myös selkäsärkyä/polttelua tulee ajoittain ruokailun jälkeen. Mahan tähystykseen minulla on nyt kuun lopussa aika ja pelko on suuri. Toivottavasti näet tämän viestin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat